Zoete rode pastasaus

Zoete rode pastasausGeschreven door Femke: Joepie, mijn eerste echte blog voor Gezonder-Nederland! Het recept dat ik met jullie ga delen is het eerste recept dat ik op zensible.nl plaatste (overigens überhaupt mijn eerste blog ever!). Het is een recept voor een ietwat zoete rode pastasaus en het is een pastasaus die wij in ons gezin erg veel eten. Ik maak deze pastasaus altijd in grote hoeveelheden klaar en vries in wat we niet meteen opeten. Echt superhandig voor de dagen dat ik met mijn twee kinderen laat thuis kom en geen zin heb om vanaf scratch iets te maken: saus opwarmen, pasta koken en in principe zijn we dan klaar!

En als ik wel tijd heb dan maak ik in plaats van gewone pasta, ‘pasta’ van courgette (oftewel ‘courgetti’). Bij deze saus is dat echt superlekker! Maar gewone pasta kan dus ook heel goed.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 middelgrote wortels
  • 2 middelgrote uien
  • 6 tenen knoflook
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • twee blikken tomatenblokjes of gepelde tomaten, inclusief het sap
  • twee blikjes tomatenpuree a 70 gram
  • een paar blaadjes basilicum
  • zout en peper
  • Olijfolie om in te bakken

En zo maak je de pastasaus:

  • Boen of schil de wortels en snijd ze in heel dunne plakjes.
  • Pel en snipper de uien en de knoflook.
  • Bak de wortel, ui en knoflook in een koekenpan op een middelhoog vuur ongeveer 10 minuten, totdat de wortel wat zacht begint te worden.
  • Blus af met de balsamicoazijn en laat dit iets indikken.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes, de tomatenpuree en de fijngesneden basilicum toe en roer het geheel goed door.
  • Laat de saus daarna op een laag vuur met de deksel op de pan 30 tot 45 minuten zachtjes doorkoken (wel af en toe even roeren). Het is de bedoeling dat de wortel uiteindelijk helemaal zacht is.
  • Schep de saus daarna in een keukenmachine of blender en pureer het totdat het een min of meer egale saus is geworden. In plaats van een keukenmachine of blender kun je ook een staafmixer gebruiken, maar dan blijven er waarschijnlijk iets meer stukjes in de saus zitten. Als je daar van houdt is dat natuurlijk ook helemaal goed.

Wij eten deze pastasaus meestal met balletjes van kipgehakt erdoor, maar je kunt hem ook heel goed vegetarisch eten!

Eet smakelijk!

Liefs, Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge