Zoete aardappelwedges

Zoete aardappelwedgesFemke heeft weer een heerlijk recept voor de lezers van BHFG!

In haar gezin zijn ze dol op zoete aardappel. Zoete aardappel is een goede vervanger voor de gewone aardappel en is door zijn zoete smaak superlekker (en heel geschikt voor kinderen)! En, in tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden en hoe hij eruit ziet is zoete aardappel geen aardappel, maar een groente. Je kunt er van alles mee: poffen in de oven, toevoegen aan een curry of er soep van maken. Maar je zoete aardappel ook heel goed in de oven bakken!

Voor deze zoete aardappel uit de oven gebruik je de aardappel inclusief schil en snij je hem in partjes.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 a 5 grote zoete aardappelen
  • Een halve theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper
  • Olijfolie

En zo maak je de zoete aardappel uit de oven:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).
  • Boen de aardappels goed schoon onder de koude kraan.
  • Snijd de uiteinden van de aardappels af en snijd ze in de lengte een keer door. Snijd beide helften daarna nog een keer in de lengte door en die 4 delen nog een keer, zodat je uiteindelijk 8 partjes hebt.
  • Doe alle partjes in een grote kom en strooi er zout, peper, paprikapoeder en een flinke scheut olijfolie over. Ik ben redelijk gul met het zout. Zo krijgt de aardappel een lekkere hartige bite.
  • Hussel de partjes goed door elkaar zodat ze allemaal goed bedekt zijn met de kruiden en de olie.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de partjes daar evenredig over.
  • Bak de partjes in de oven in ongeveer 30 tot 45 minuten gaar en min of meer krokant (let op, ze worden niet helemaal crunchy krokant). Draai ze halverwege om, zodat beide kanten goed gebakken worden.

Heel lekker met bijvoorbeeld een frisse salade op een zonnige zomeravond. Enjoy!

Liefs, Femke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge