Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep Gure en koude dagen vragen om gerechten die je heerlijk opwarmen na een frisse wandeling in het bos. Deze zoete aardappelsoep gaat dat zeker doen!

De laatste keer dat ik uit eten ging, had ik een zoete aardappelsoep en dit vond ik zo intens lekker dat ik het besloot na te maken. Nou ja, ik deed een poging, want naast zoete aardappel wist ik niet wat erin zat. En met een beetje helder nadenken en met een beetje geluk is het toch aardig gelukt!

Het is een wat dikker soepje en naar mijn mening best machtig, maar ideaal in een kleinere portie als voorgerecht of als lunch.

Ingrediënten :

  • 700 gram zoete aardappel
  • 400 gram gesneden prei
  • 1 el bloem
  • boter
  • 3 grote tenen knoflook, geperst
  • 1 liter rundvleesbouillon
  • OPTIONEEL: spekjes voor garnering

Hoe te bereiden:

  1. Schil de zoete aardappel en kook deze totdat hij wat zachter is. Wanneer dit het geval is, snijd je er kleine blokjes van.
  2. Bak de spekjes wanneer je deze wilt gebruiken. Wanneer ze klaar zijn, leg je ze op een vel keukenpapier om uit te lekken.
  3. Doe wat boter in de pan, voeg de knoflook toe en stoof de prei. Doe de eetlepel bloem erbij en roer het goed door.
  4. Voeg de rundvleesbouillon toe aan de preimix en laat het koken.
  5. Wanneer het water kookt, voeg dan de blokjes zoete aardappel toe. Laat dit in zijn geheel ongeveer 20 minuten koken. Laat het vervolgens een klein beetje afkoelen.
  6. Doe de ‘soep’ in de blender en pureer het totdat het één geheel is. (Wees voorzichtig, het is heet!)
  7. Garneer de soep eventueel met de spekjes.

De soep kan zowel koud als warm genuttigd worden.

 

Dol op zoete aardappel? Wij ook! Probeer de wedges eens!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge