Zo vergroot jij je weerstand

Zo vergroot jij je weerstand

Niet ziek worden? Met deze tips verbeter jij je weerstand!

Er zijn verschillende zaken die ervoor zorgen dat je weerstand wordt verlaagd. Gezonder-Nederland probeert voornamelijk preventief te werk te gaan, vandaar dat we in deze blog bespreken hoe je je weerstand kunt verhogen wanneer er geen sprake is van ziekte, of medicatie die wordt gebruikt tijdens ziekte.

De reden waardoor je ziek dreigt te worden

Wanneer je weerstand minder is, zien micro-mechanismen de kans om zich te delen en zich te ontwikkelen. Dit maakt de kans op het krijgen van infecties groter.

 

Ongezonde factoren die invloed hebben op je weerstand

Er zijn factoren die ervoor zorgen dat je weerstand minder wordt, waar je invloed op kunt uitoefenen. De factoren die de weerstand verlagen zijn:

  • Stress
  • Slaapgebrek
  • Slechte voeding

Je weerstand verhogen doe je zo

Het is natuurlijk een gigantisch inkoppertje, maar door je stresslevel te verlagen, door voldoende beweging en slaap te krijgen en door gezonde voeding tot je te nemen, verhoog jij je weerstand. Daarnaast is een goede hygiëne ook van essentieel belang. Was dus vaak en goed je handen.

Is je weerstand lager in de winter?

Niet per se. De reden waarom er meer mensen ziek zijn in de winter dan bijvoorbeeld in de zomer is doordat de kou ervoor zorgt dat virussen langer overleven. Daarnaast verblijven we met z’n allen tijdens koude maanden veel binnen, waardoor de overdracht van virussen en bacteriën makkelijk verloopt.

 

Blijf deze winter griepvrij door een gezonde leefstijl te hanteren. En mocht je niet precies weten waar te beginnen of hoe je het moet integreren in je leven, dan zijn wij er om jou te helpen. Neem een kijkje bij onze programma’s als je benieuwd bent naar de mogelijkheden.

Liefs, Yentl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge