Zo blijf je fit op vakantie: 4 tips

Zo blijf je fit op vakantie: 4 tipsYasemin en haar gezin zijn vier weken op vakantie geweest in Fethiye. En in deze blog geeft ze onder andere antwoord op de vraag “hoe blijf je fit op vakantie” ? Het is een vraag die ons bezig houd als we op vakantie gaan. Ze deelt haar 4 tips met jullie!

Geschreven door Yasemin: Natuurlijk is het de bedoeling dat je tijdens je vakantie lekker tot rust komt en geniet. Maar dat kan zeker naast dat jij, je fitte leefstijl voor een deel vast houd. Ik vind het zonde om het hele jaar hard te werken aan mijn doelen en dan alles los te laten als ik op reis ga. Je spiermassa en conditie gaan namelijk hard achteruit als je ineens stopt en dat is zonde.

Qua voeding ben ik niet bezig met een dieet maar geloof ik in een gezonde leefstijl waarin de basis gezond is en er daarom best af en toe wat minder gezond lekkers gegeten mag worden.

Eerst even een klein vakantie verslagje: Wij zaten drie weken in ons vakantie huisje aan de mooie kustplaats Fethiye in Turkije. De laatste week zijn we naar een heerlijk hotel gegaan om even heerlijk te ontspannen en niks te hoeven doen. Het is heerlijk rustig in Fethiye niet super toeristisch. De omgeving is prachtig doordat het hier heel groen is. Een klein paradijs voor ons gezin. Ik kwam hier al toen ik klein was met mijn ouders. En het is nu extra speciaal om mijn dochter te zien genieten van de wilde schildpadjes die hier rondlopen en de prachtige zee.

Elke dag gingen we na het ontbijt naar de speeltuin aan zee. Daar kon ons dochtertje lekker spelen terwijl wij een work-out deden. Om fit te blijven gingen wij soms hardlopen en deden wij kracht training. Daarna gingen we lunchen en soms even een middag dutje doen. S ‘middags zochten we een mooi strand op of gingen we naar de markt. We aten soms buiten maar meestal thuis. De groenten en fruit zijn in Fethiye zo lekker, dat we de heerlijkste maaltijden in elkaar flansten en daar genoten we enorm van.

De verleiding is groot om je goede gewoontes los te laten op vakantie. Het gevoel “alles mag en niets moet” draagt hier aan bij. Maar ik voel me niet goed als ik veel troep eet en weinig beweeg thuis, dus ook niet op vakantie. En om dat vast te houden heb ik de volgende tips op een rij gezet die mij helpen Fit te blijven op vakantie.

4 Fitte vakantie tips:

-Besluit van te voren wat jouw doel is qua fit blijven op vakantie. Hoe vaak per week wil je minimaal sporten/bewegen? Stel een haalbaar doel. Als je thuis 4 keer per week sport is het op vakantie ook prima om twee keer te sporten om het te onderhouden. Een bewuste keuze hierin maakt het makkelijker consequent te blijven.

-Bedenk wat je qua sport kan en wil doen in de vakantie omgeving. Vind je hardlopen fijn? bekijk of dat kan in je vakantie omgeving. Wil je naar een sportschool? Kies dan een locatie met een sportschool in de buurt. Wil je thuis sporten neem dan een workout-schema mee waarbij je alleen je lichaamsgewicht nodig hebt.

-Qua voeding kun je ook op vakantie genieten van gezondere lokale producten. Elk land heeft zijn specialiteiten. Het is juist leuk die uit te proberen en vaak gezonder dan de fastfood opties. Neem grotere porties groente en kleinere porties koolhydraten. En kies wat vaker voor kip of vis als dat er is. Is er veel keuze? Begin dan met gezond: Salade fruit magere eiwitten en sluit af met een kleine portie minder gezonde verleidingen!

-Houd balans! Als je 80 procent gezond eet mag je ook zeker 20 procent snoepen. En dan kun je vaak meer genieten zonder de stres erna of een opgeblazen gevoel. En dat geld ook voor sporten. Als jij je bijvoorbeeld hebt gehouden aan 2 keer sporten in de week kun je misschien net wat zorgelozer van je toetje genieten! Zo blijf je zonder te veel moeite op gewicht. Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips als je nog op vakantie gaat!

Liefs en zonnige groetjes Yasemin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge