Zelf Tzatziki maken

Zelf Tzatziki makenIk ben GEK op deze dip. En ja, dat mag zeker met hoofdletters geschreven worden. Hij is lekker fris, past bij vlees, maar ook bij een lekker broodje. Ideaal voor een barbecue. Helaas zijn de zomermaanden al weer voorbij, maar dan nog is het lekker bij een borrelmiddag. Hierbij het recept om zelf tzatziki te maken.

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 250 gram Griekse yoghurt (dikke yoghurt)
  • 1 el olijfolie
  • 1 à 2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • Een snufje zout en peper

Hoe te bereiden:

  1. Was, schil en rasp de komkommer heel fijn. Leg de komkommerrasp in een vergiet en strooi er zout en peper Laat de komkommer een kwartiertje uitlekken.
  2. Roer ondertussen 250 gram Griekse yoghurt los met 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel gedroogde dille en ½ eetlepel witte wijnazijn. Knijp er 2-3 teentjes knoflook boven uit.
  3. Druk de komkommerrasp goed uit en roer de komkommer door de yoghurt.
  4. Breng op smaak met zout en peper.

Laat de Tzatziki minimaal een aantal uur opstijven in de koelkast. Hierdoor trekken ook de diverse smaken beter in de Tzatziki. Het beste kun je de Tzatziki een avond van te voren maken.

 

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge