Waarom zien onze programma’s er zo uit?

Gezonder-NederlandJe onderneemt vanuit een geniaal idee of een oplossing, of je onderneemt vanuit een passie (yes, tot die categorie behoor ik). Ik wil mensen helpen. Helpen met hun gezondheidsklachten of met de struggles die veel mensen ervaren met hun lichaam. Velen van ons zijn te zwaar en willen dit aanpakken. Maar hoe? Inschrijven bij een sportschool? Een voedingsschema van Google plukken? Of een boek kopen van een dieetgoeroe en vervolgens de hele dag honger lijden? Allemaal opties, maar in mijn ogen kan het beter.  Maar, waarom zien onze programma’s er zo uit?

 

De keuzes die we maken komen voort uit onze gedragingen. Eigenlijk is veel van ons gedrag aangeleerd. Maar verander ik mijn gedrag door een willekeurig voedingsschema van Google te volgen? Het antwoord is: nee.

 

Stap 1: bewustwording

Als we bewuster worden van ons gedrag en van onze verlangens, dan kan het veranderen van onze gedragingen makkelijker worden. Want waarom is de drang naar zoet zo groot? Wat doet dit op het moment van eten met je en hoe voel jij je erna? Wat is de echte reden dat jij bepaalde ‘problemen’ aan wil pakken? Ik wil geen voor de hand liggend antwoord, maar de echte reden waarom jij je zo gedraagt en waarom je dit wilt veranderen.

 

Door dat te bespreken, hebben we een duidelijke beginsituatie. En daar begint ons programma. De eerste maand ontvangen deelnemers elke dag een les, of een opdracht via onze app, gerelateerd aan het gedrag. Het is confronterend, maar het geeft jou de juiste inzichten in waaraan jij moet werken. Want behalve jou gezonder maken, willen we ook een positieve bijdrage leveren aan hoe gelukkig jij in het leven staat.

En dan..

De maanden erop gaan we het hebben over voeding, beweging, stress, ontspanning en komen we tenslotte terug op jouw gedrag. Dan zijn we inmiddels vijf maanden verder en is het programma bijna afgelopen. Na zes maanden worden de deelnemers losgelaten en daar bereiden wij je goed op voor. Hoe blijf je dit nieuwe gedrag volhouden?

 

Het is geen ‘quick fix’ programma waarin wij kant-en-klare voedingsschema’s uitgeven. Het is een programma waarin je zelf het werk zal moeten doen om zo tot een blijvend resultaat te komen. Natuurlijk laten wij jou inzien wat goede voeding en minder goede voeding is, maar jij bent uiteindelijk altijd nog verantwoordelijk wat er op je bord verschijnt en hoeveel jij beweegt.  Take control en meld je aan!

Ervaring van Brenda Pelgrim:

Ik ben Brenda, 41 jaar en moeder van een zoon van zestien jaar. Ik ben werkzaam in de autobranche. Ik heb een passie voor hardlopen. Ik loop twee maal per week hard en ga tweemaal naar de sportschool voor circuit-/krachttraining.  

 Welk doel wil je bereiken met dit programma?

Mijn doel is om een juiste balans te vinden tussen gezonde voeding en sporten.  

Om de lange duurlopen (halve marathon trainingen) zo goed mogelijk vol te houden, wil ik mijn lichaam voorzien van de juiste voeding en in de juiste verhouding. En dat vind ik niet altijd even makkelijk. 

 Wat is de reden dat je voor dit programma hebt gekozen?

Ik had Yentl een bericht gestuurd om informatie  in te winnen over de programma’s.  

Zij legde uit dat het ging om een blijvende verandering in je leefstijl en gaf mij eerlijk advies over welk programma het beste bij mij zou passen. Ook de samenwerking met de andere drie coaches sprak mij aan.  

Ik ga nu de tweede maand in van de zes maanden begeleiding. Na de derde maand ga ik over op het Premium programma, puur omdat er dan een persoonlijk plan wordt opgesteld. Dit vind ik erg belangrijk bij mijn trainingen.  

 Hoe ervaar je de app en de community?

Ik ervaar de app als erg prettig. Geen moeilijk naslag werk. Er staan goede opdrachten en lessen in die je inzicht geven in je gedrag en gewoonten. Mijn telefoon heb ik altijd bij me, dus kan ik snel even iets nakijken of opzoeken.  

De community creëert herkenbaarheid en geeft steun in mindere periodes. Daarnaast is het altijd leuk om de gemaakte stappen en resultaten met elkaar te delen. 

 

Ervaring van Charlaine Wattebled:

Ik ben Charlaine, 25 jaar en getrouwd. Wij hebben afgelopen september ons eerste huis gekocht. Ik werk 32 uur per week en ben daarnaast altijd druk met sport, familie en heel veel andere dingen.  

Wat is de reden dat juist dit programma jou zo aanspreekt?

Omdat het programma zich richt op jouw manier van denken en het aanpassen van je leefstijl. Dit gaat verder dan jezelf domweg een paar weken uithongeren, wat naar mijn mening niet werkt. Ik denk dat deze manier wel werkt.

 Welk doel wil je bereiken met dit programma?

Ik zou graag wat afvallen, maar  ik wil met name een betere kijk krijgen op gezond leven en dit ook een gewoonte maken. Ik wil niet meer allerlei diëten volgen, maar een andere levensstijl aannemen. Het is voor mij  belangrijk om gezond te leven en lekker in mijn vel te zitten. 

 Hoe ervaar je de tools(de app en de werkboeken) die je ontvangt?

Super ideaal, alles altijd bij de hand op je telefoon. Ik kan ermee bezig op het moment dat ik er zelf tijd voor heb. Het is overzichtelijk, duidelijk en de opdrachten en teksten vergen niet teveel tijd.  

 Wat voor toevoeging heeft de community?

Alles wordt met elkaar gedeeld  de ups en de  downs. Het is fijn dat met elkaar te kunnen delen en elkaar waar nodig een steuntje in de rug te kunnen geven. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge