Voordelen van verveling

Voordelen van vervelingWaarvoor is verveling eigenlijk goed?

Ons vervelen doen we tegenwoordig bijna nooit meer. Als er een spoortje verveling is grijpen we meteen naar vermaak.

Het gevoel van verveling komt op als een activiteit te weinig prikkels biedt. Verveling kan zo motiveren om iets zinvollers te gaan doen. Maar tegenwoordig grijpen we meteen naar de telefoon als we even moeten wachten, waardoor verveling bijna niet meer bestaat.

De voordelen van verveling:

  1. Het maakt je creatiever. Als er ruimte is om de gedachten te laten gaan komen er ineens allerlei goede ideeën naar boven.
  2. Omdat we altijd verbonden zijn met de smartphone en social media is er een toename aan psychische klachten. Door even uit de maalstroom te stappen is er weer ruimte voor kalmte en geluk.
  3. Door niks te doen ontstaat er ruimte voor zelfreflectie. Ben je tevreden met relaties, vriendschappen, werk, hoe dat ene gesprek liep? Wat wil je bereiken? Dat zijn belangrijke onderwerpen die zonder verveling nooit de aandacht krijgen.
  4. Het bleek al eerder uit onderzoek dat het goed is voor je concentratie om een pauze van het werk door te brengen in een prikkelarme omgeving.
  5. Door verveling is er meer ruimte voor het gevoel dat er genoeg tijd is. Tijd voor jezelf leidt ertoe dat je meer ruimte hebt om er écht voor anderen te zijn.

Dus wees gerust, en ga je lekker vervelen..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge