Voordelen van coaching

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een coach. Ik noem 14  voordelen van coaching

Je hebt het vast wel eens gehad: je denkt er over om een coach in te schakelen, maar uiteindelijk besluit je na wat wikken en wegen om het tóch zelf te doen. In deze blog wil ik je de eventuele voordelen van een coach schetsen. En om dat te doen, neem ik mezelf als voorbeeld.

Mijn doel is (nog) niet behaald

Inmiddels heb ik 9,5 jaar sport- en gezondheidsstudies gevolgd. Ik kan wel zeggen dat ik een beetje kennis in huis heb. Eigenlijk zou ik PRECIES moeten weten wat ik moet doen om zelf tot het gewenste resultaat te komen. Ik zou namelijk wel een klein beetje vet willen kwijt raken, ik zou wel iets sterker willen worden, ik zou ook wel wat relaxter met bepaalde situaties om willen gaan. MAAR, voor mezelf maak ik geen voedingsschema’s, dus krijg ik blijkbaar iets te veel kilocalorieën binnen. Daarnaast maak ik niet vaak genoeg een nieuw trainingsschema voor mezelf, waardoor mijn kracht niet snel verbetert. En door vaak net even iets te lang te werken ben ik niet altijd ‘zen’ . Dit zijn onderwerpen waar ik dagelijks andere mensen op coach. Mensen die wél hun gewenste plaatje behalen. Waarom lukt het mij dan niet? Dat is vrij simpel. Ik hoef aan niemand verantwoordelijkheid af te leggen, dus kies ik de weg van de minste weerstand (toch nog maar een extra weekje dat ene trainingsschema). Er is niemand die op dit vlak met mij meedenkt en sturing geeft. En uiteindelijk heeft dus ook een coach juist wel een coach nodig. Of je nou veel kennis hebt of niet.

En begrijp me niet verkeerd, want ik ben vrij tevreden over alles, maar het zou nog iets beter kunnen.

 

Voordelen van coaching/counseling :

 1. Jij wordt ontzorgd, omdat de coach voor jou berekent wat je bijvoorbeeld het beste kunt eten om je doel te behalen.
 2. Je wordt ontzorgd omdat de coach met jou meedenkt.
 3. Je hebt altijd een klankbord tijdens mindere periodes.
 4. Je hebt een stok achter de deur, waardoor je sneller de verstandige keuzes maakt.
 5. De positieve veranderingen worden belicht, zodat je zelf ook inziet welke stappen jij al hebt gezet
 6. De coach geeft focus.
 7. Coaching is actiegericht. Hier komt het verschil van weten en doen goed naar voren. Je krijgt tools waardoor je het geleerde op de juiste manier kunt toepassen.
 8. Coaching geeft je inspiratie, doordat de coach met je meedenkt
 9. Coaching kan stressverlagend werken. Soms voel jij je onbegrepen, doordat jij je droom probeert te verwezenlijken terwijl je omgeving het niet helemaal snapt. De coach zorgt dat je kunt omgaan met negatieve reacties van je omgeving.
 10. Coaching geeft resultaat. Doordat je iemand inschakelt die veel inhoudelijke kennis over de onderwerpen heeft, is er een grote kans van slagen.

Voordelen van online coaching:

Gezonder-Nederland maakt veel gebruik van online coaching. Hier zitten een aantal voordelen aan. Graag licht ik die kort toe:

 1. Het is niet plaatsgebonden.
 2. In de meeste gevallen is het goedkoper (omdat er minder kosten zijn voor de aanbieder).
 3. Je hebt controle over het proces, doordat je veel in je eigen tijd kunt doen (GN heeft haar eigen app, waardoor je de informatie kunt lezen of toepassen wanneer het jou uitkomt).
 4. Doordat er een online programma achter zit, word je dagelijks herinnerd aan waar je mee bezig bent.

Mocht jij een doel voor ogen hebben op gebied van gezondheid, dan heb je twee keuzes. Óf je blijft net als ik eigenwijs en je blijft het alleen doen. Óf je kiest voor succes en je kiest een coach die bij je past.

Liefs, Yentl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge