Voorbeeldfunctie

Voorbeeldfunctie  Als coach heb ik een bepaalde voorbeeldfunctie. Als ik het niet op zou kunnen brengen om mezelf naar de sportschool te sleuren, waarom zou ik dan het recht hebben om tegen jou te zeggen dat je wel moet gaan? En als ik mijn maaltijden niet zo voorbereiden, zou jij dan van mij aannemen dat het beter is om dit wel te doen? Ik denk van niet. Ik vind het fijn als mensen zich aan je op kunnen trekken en jou als motivatie zien. Maar geloof mij, het is niet altijd makkelijk om een voorbeeldfunctie te hebben.

Zo zit ik in elkaar

Ik heb veel discipline. Eigenlijk heb ik dat altijd wel gehad. Toen ik nog op school zat, hebben mijn ouders mij bijvoorbeeld nooit hoeven vertellen dat ik mijn huiswerk moest maken. Dit deed ik gewoon.

Ik heb soms werkdagen van 12 uur en ook op die dagen sta ik te koken (om 7 uur in de ochtend) of ga ik naar de sportschool. Niet omdat ik daar dan zo veel zin in heb, maar omdat dat in mijn planning zat. Ik ben ontzettend gestructureerd en planmatig..(niet altijd een feest hoor). Het koken of het sporten zat al in de planning, dus dat zal hoe dan ook gebeuren. Wat voor dag er ook op mij staat te wachten.

 

Ik MOET wel gezond eten

Ik heb Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Als ik iets eet of drink wat niet echt goed voor me is, dan merk ik dit. Mijn energie daalt, mijn buik zet uit en dat soort ongein. Ik heb mezelf er dus mee als ik buiten mijn boekje treed en doe het daarom ook niet vaak. Door o.a. PDS zie ik nog meer het belang van gezonde voeding in.

 

De hype maakt de voorbeeldfunctie een stuk lastiger

Het schoonheidsideaal is drastisch veranderd. Tegenwoordig moeten onze spieren zichtbaar zijn, anders hoor je er niet meer bij. Dit zorgt ervoor dat ik vaak in tweestrijd sta bij het maken van keuzes: Hoe strakker ik zou zijn, des te meer volgers ik zou hebben. Des te meer volgers, des te groter mijn bereik en des te meer kans op potentiële klanten.

 

Ik geloof in de 80/20 regel. 80% van de tijd leef je volgens je doelstelling(en) en 20% van de tijd leef je minder streng.  Ik geef dit ook aan mijn klanten mee. Diëten en alles laten is niet meer van deze tijd. We willen een leefstijl ontwikkelen die gezonder is en die ons bij onze doelstelling brengt, maar door jezelf alles te ontzeggen, wordt dit knap lastig vol te houden. Dus je mag een keer een pizza halen en een wijntje drinken! Ik denk dat dit moet kunnen. Toch?

 

Als ik wil voldoen aan de voorbeeldfunctie van nu ( een musthave is een zichtbare sixpack), dan kan ik de flesjes wijn wel dicht laten. Ik heb namelijk wel een figuur waar ik super veel voor moet doen en nog meer voor moet laten.

 

Ook al geloof ik in de 80/20 regel, voor mij zijn dit soms momenten dat ik in een spagaat zit. Hoe dan ook, ik blijf het gezicht van mijn business.

 

Ik ben wel benieuwd, hoe denk jij hier over?

 

Liefs, Yentl♥.

 

 

2 reacties

  1. Die hype maakt het dat we denken dat iedereen perfect is. De mooiste foto’s van de beste six-packs. Ook die “perfecte” mensen zullen heus wel eens cheaten. Dat je dat dan niet laat zien, maakt je onecht. Ik vind het dus juist een motivatie als je eerlijk toegeeft dat je het gewoon af en toe even niet kunt of wilt, dat heeft iedereen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge