Zijn voedingssupplementen nodig?

Zijn voedingssupplementen nodig?Deel 2

In het vorige artikel heb ik de inname van het voedingssupplement vitamine C kort besproken. Dit onderwerp heb ik behandeld, omdat ik vaak mensen hoor over vermoeidheid en griepjes die maar niet over gaan. Natuurlijk is het niet zwart-wit en verdwijnen niet alle problemen door vitamine C te nemen, maar er kan wel veel veranderen.

Vitamine C (kort) onder de loep!

Vitamine C helpt vijftig verschillende gifsoorten neutraliseren. Denk onder andere aan luchtvervuiling en je eventuele rookgedrag.

Vitamine C is nodig voor een goede huid, gezonde bloedvaten en sterke botten en gewrichten. Daarnaast zorgt het ook voor een snelle genezing van wonden, kan het helpen bij mannelijke vruchtbaarheid, assisteert bij de aanmaak van een anti stresshormoon en zet het je eten om in energie. Deze vitamine is van alle marken thuis!

Dit is natuurlijk leuk om te weten, maar waarom zouden we meer nemen dan de ADH van 60 mg (aanbevolen dagelijkse hoeveelheden)? De ADH is een algemeen advies en daarom niet zomaar passend bij elke manier van leven. Misschien ben je wel een hele fanatieke sporter, ben je vaak verkouden of leef je in een grote stad (zoals ik) en heb je te maken met veel luchtvervuiling. Deze omstandigheden veranderen je behoefte zonder dat je het misschien beseft.

Wist je trouwens dat elke sigaret die je rookt je berooft van 25 mg vitamine C? Hierdoor vergroot jij je behoefte.

Dus, zijn voedingssupplementen nodig? JA!

Ik wil je niet vertellen hoe je moet leven, maar ik wil je informatie geven om over na te denken. Voeding is een lastig en uitgebreid onderwerp waarover de inzichten soms dagelijks lijken te veranderen. Het is goed om hier af en toe over na te denken, en niet elk advies klakkeloos op te volgen.

Voor meer informatie, hulp of aanvullingen, neem contact met me op.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge