Zijn voedingssupplementen nodig?

Zijn voedingssupplementen nodig?Deel 1

Tegenwoordig is bijna iedereen er mee bezig, gezond eten. De saladebakjes gaan mee naar het werk en de taarten worden tegenwoordig alleen nog maar van speltmeel gemaakt. Maar hoe gezond eten we eigenlijk? En krijgen we alle vitamines en mineralen binnen met onze groenten en ons fruit? Of zijn voedingssupplementen nodig?

Persoonlijk ben ik van mening dat je dat dit niet gaat lukken. Waarom? Het groente die op ons bord ligt, is geteeld op een verarmde grond en daarnaast worden pesticiden gebruikt. Dit heeft te maken met de kweekmethode waar de boer voor kiest. Pesticiden zijn landbouwgiffen die er voor zorgen dat er geen insecten en schimmels op het fruit en de groenten komen (ook zorgt het o.a. voor een mooie glimlaag).

Als je logisch nadenkt, weet je dat dit niet supergezond meer is. Biologische voeding is beter, bij biologische teelt worden vaak weinig tot geen pesticiden gebruikt (daarom zijn de biologische appels veel doffer).

Als je niet de biologische groenten en fruitsoorten eet, maar de ‘gewone’, hoe weer jij dan je lichaam tegen deze stoffen en hoe zorg je ervoor dat je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt? We verwachten namelijk wel heel wat van ons lichaam. We willen we energie voor tien, geen griep in de winter en het liefst ook nog een stralende huid.

Om dit te kunnen bereiken is een vitamine C tablet geen gekke oplossing. Welke dosis? Je kunt best rond de 1000-3000 mg innemen. Een overschot plas je zo weer uit. Heb je aanleg voor nierstenen? Blijf dan aan de onderkant van de gegeven marge.

Volgende keer meer over vitamine C!

Neem je supplementen altijd in met water. Koffie, alcohol en zelfs zwarte thee hinderen de opname van sommige supplementen.

Om te zorgen dat ik genoeg van alles binnen krijg, maak ik gebruik van voedingssupplementen om vitaminen en mineralen aan te vullen. Ik wil een lange dag kunnen werken zonder te vermoeid te zijn en voor de werkdag aan eigenlijk ook nog vooraan sporten. Ik wil zorgen dat mijn lichaam voldoende herstelt, zodat ik de volgende dag weer lekker kan bikkelen in de sportschool.

Gezond en fit blijven is een combinatie van gezonde voeding en voedingssupplementen. Je kan het dus niet alleen halen uit voedingssupplementen.

Voor meer informatie, neem contact met me op.

 

Voordat je drastisch je voedingssupplementen inname gaat aanpassen, raadpleeg een arts.


 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge