Vijf favoriete ontbijtjes van Stefanie

Vijf favoriete ontbijtjes van StefanieDe wekker gaat en hup ik spring onder de douche. Dat is mijn vaste routine om de dag te beginnen. Aangekleed en al begin ik te speuren in de keuken naar een lekker en stevig ontbijt. Ontbijten is voor mij al zo’n vast onderdeel geworden dat ik er niet goed tegen kan, wanneer ik deze moet overslaan of later moet ontbijten (door tijd te kort, of verslapen). Gelukkig gebeurt dit zelden.

Ontbijten is voor mij erg belangrijk, niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Mijn lichaam vraagt s’ochtends om                   voedingsstoffen en mentaal heb ik het ook nodig. Ik merk dat bij niet eten ik onhandiger wordt, gefrustreerd raak wanneer er een bak kwark uit de koelkast valt en mopper zo nog een tijdje na. Vast allemaal herkenbaar, maar voor mij een extra motivator om te eten in de ochtend. Maar wat eet ik dan in de ochtend? Ik heb vijf favoriete ontbijtjes voor je klaar staan met een kleine verklaring.

(Zie de foto hier boven) Een grote kop rooibos thee mango, met een bak magere kwark, 100 gram witte druiven zonder pit en een banaan. Het is zo genieten wanneer je in de ochtend vers fruit kunt eten.

 

Vijf favoriete ontbijtjes van StefanieEen ontbijtje van magere perzik kwark met lijnzaad en amandelen. Uiteraard gaat dit samen met een kop groene thee.

 

 

 

 

Vijf favoriete ontbijtjes van StefanieOp mijn vrije dagen wil ik ook wel eens genieten van mijn ontbijt en dat doe ik dan met een lekker broodje. Een lekkere Italiaanse bol met filet americain, witte peper en komkommer. Het is echt een traktatie om zo je dag te beginnen.

 

 

 

 

 

 

Vijf favoriete ontbijtjes van StefanieEen ontbijtje voor het trainen aan. Een grote bak magere kwark, lijnzaad, amandelen en cacao nibs. En een bakje vol komkommer. Heerlijk fris en makkelijk weg te knagen. Voor mij ook niet onbelangrijk is een grote mok groene thee.

 

 

 

Vijf favoriete ontbijtjes van StefanieEen makkelijk ontbijtje voor in de auto wanneer ik een vroege dienst start om half acht. Magere melk, eiwitpoeder en lijnzaad. Even shaken en hup in de auto!

 

 

 

 

 

Liefs, Stefanie.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge