Vegetarische pasta

vegetarischepastaDeze vegetarische pasta is niet alleen zoals de naam het al zegt, vegetarisch, het is ook koolhydraatarm. Er is namelijk geen pasta of spaghetti aan toegevoegd. Het hele pastagerecht is gemaakt van groenten. Lekker mager, ideaal voor dagen als je het even qua calorieën rustig aan moet doen. Maar het is ook erg vullend. Je kent het vast wel, als je pasta eet heb je het gevoel dat je er eindeloos in door kan eten. Dit komt onder andere door de structuur van pasta. Als je pasta eet van courgette, is dat probleem verleden tijd!

 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1 courgette
  • 2 handen gewassen spinazie
  • 1 kleine teen knoflook
  • 3 tomaten
  • 4 el. biologische pastasaus (of zelfgemaakte)
  • 5 vegetarische balletjes
  • 2 el. olijfolie
  • 1 el. Italiaanse kruiden

 

Hoe te bereiden:

  1. Maak van de courgette spaghetti sliertjes door middel van de spirelli spiraalsnijder.
  2. Snijd de balletjes en tomaten in kleine stukjes.
  3. Verwarm de wok met olijfolie en pers de knoflook uit in de wok.
  4. Doe de courgette en de spinazie in de wok (wok het kort zodat het niet te slap wordt). Doe de saus, de tomaten, de kruiden en de balletjes erbij en verwarm het geheel.

Eventueel te serveren met geroosterde pijnboompitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge