Vegetarische bonenschotel  

Vegetarische bonenschotel  Af en toe een dag geen vlees juichen wij toe. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  (RIVM) bestaat 30 % van ons eten uit dierlijke producten en dat kan best een beetje minder. Het minderen van vlees eten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor het milieu.

Vandaar het recept voor deze goed vullende vegetarische bonenschotel. Hij is ideaal om te maken voor meerdere mensen of voor meerdere dagen.

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 150 g zoete aardappel
  • 400 g bruine bonen
  • 250 g mais
  • 200 g tomatenblokjes
  • 2 zoete rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • chili poeder (naar smaak)
  • knoflookpoeder(naar smaak)
  • zout en peper(naar smaak)

 

Hoe te bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd vervolgens die plakjes door de helft. Kook ze beetgaar.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in kleine blokjes.
  4. Snijd de rode ui fijn.
  5. Doe de bruine bonen, de mais, de rode ui, de paprika’s en de tomatenblokjes in een bak en mix dit met de chilipoeder, knoflookpoeder, zout en peper. Maak het zo pittig als jezelf wilt.
  6. Leg in de ovenschaal de beetgare zoete aardappel en er bovenop de bonenmix.
  7. Doe het geheel nog +/- 30 minuten in de oven.

 

 

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge