Vegan risotto (van zilvervliesrijst)!

Vegan risotto (van zilvervliesrijst)!Femke probeert sinds het begin van dit jaar zoveel mogelijk veganistisch te eten.  Haar maaltijden thuis – voor haarzelf en haar gezin – en die ze meeneemt naar haar werk zijn eigenlijk allemaal veganistisch. Deze lekkere vegan risotto past daar heel goed bij!

Vegan risotto

Femke gebruikt voor deze vegan risotto zilvervliesrijst in plaats van risottorijst omdat dat gezonder is. Mag het risotto genoemd worden als er geen gebruik gemaakt wordt van risottorijst? Waarschijnlijk niet, maar ze doet het lekker toch. Want dit gerecht wordt  toch echt op de ‘risotto manier’ bereid!

Dit heb je nodig een lekkere vegan risotto voor ongeveer 3 – 4 personen:

–          2 kleine uien

–          250 gram kastanjechampignons

–          150 gram oesterzwammen

–          1 bos groene asperges (250 gram)

–          1 blik tomatenblokjes

–          300 gram zilvervliesrijst

–          1/2 – 1 liter groentebouillon

–          5 – 7 eetlepels rijst-room

–          5 eetlepels zelfgemaakte vegan Parmezaan

–          Zout, peper en Italiaanse kruiden

–          Sap van 1/2 limoen

En zo maak je de vegan risotto:

–          Vermaal voor de vegan Parmezaan in een keukenmachine 100 gram rauwe cashewnoten met 10 gram edelgistvlokken, ½ theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel (zee)zout.

–          Pel en snipper de uien en bak ze een paar minuten in wat olijfolie in een grote koekenpan totdat ze al wat zacht worden.

–          Maak de bouillon klaar volgens de instructie op de verpakking.

–          Voeg de tomatenblokjes toe en roer even door. Voeg daarna de zilvervliesrijst toe.

–          Schep nu net zoveel bouillon in de pan totdat de rijst net ‘onder water’ staat.

–          Laat het geheel op laag vuur onder af en toe roeren net zolang sudderen totdat de bouillon door de rijst is opgenomen.

–          Maak ondertussen de champignons, oesterzwammen en asperges schoon en snij ze in kleine stukjes (het onderste gedeelte van de asperges kun je niet gebruiken). Voeg de champignons en oesterzwammen daarna toe in de pan.

–          Bak de aspergestukjes in een apart koekenpannetje gaar en voeg dit ook toe aan de risotto.

–          Schep nu weer wat bouillon in de pan en roer net zolang totdat de bouillon opgenomen is. Herhaal dit net zo vaak totdat de rijst goed gaar is.

–          Als de de rijst (en paddenstoelen) gaar zijn, voeg dan de rijst-room, vegan Parmezaan en naar smaak zout en peper en Italiaanse kruiden toe. Roer goed door.

–          Giet als laatste het limoensap erbij en schep nog een keer goed door.

 

Geniet ervan (eventueel met een goed glas witte wijn)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge