Vegan pasta met zongedroogde tomaten

Vegan pasta met zongedroogde tomaten

Simpele vegan pasta

Deze pasta is sinds kort Femke’s nieuwe lievelings. Want hij is lekker, simpel om te maken, best wel gezond en ook nog eens vegan. Femke probeert steeds minder vlees en andere dierlijke producten te eten, dus deze vegan pasta met zongedroogde tomaten past daar perfect bij!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 2 potjes zongedroogde tomaten a 195 gram (uitlekgewicht ca. 110 gram), bijvoorbeeld van het merk Sacla. Femke gebruikt zongedroogde tomaten uit een potje en niet uit een bakje. Die uit een potje zijn namelijk iets milder van smaak (minder zuur) dan die uit een bakje, wat ze persoonlijk lekkerder vindt.
  • 2 kleine gele uien
  • Een hele flinke hand verse basilicum (15 tot 20 gram)
  • 5 eetlepels vegan Parmezaanse kaas (zie hieronder hoe je dit maakt). Je kunt natuurlijk ook gewone Parmezaanse kaas nemen, maar dan is het niet vegan meer ;-).
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • +- 400 gram pasta

En zo maak je de vegan pasta met zongedroogde tomaten:

  • Begin met het maken van de vegan Parmezaanse kaas. Dit doe je door in een keukenmachine 100 gram rauwe cashewnoten met 10 gram edelgistvlokken, een halve theelepel knoflookpoeder en 1 theelepel zout goed te vermalen.
  • Pel en snipper daarna de uien en bak deze op een laag vuur in wat olijfolie totdat ze lekker zacht en zoet van smaak zijn.
  • Laat de zongedroogde tomaten in een vergiet goed uitlekken.
  • Doe de tomaten samen met de ui, 5 eetlepels vegan Parmezaan (wat je overhoudt kun je in de koelkast bewaren), basilicum, knoflookpoeder en de Italiaanse kruiden net zolang in een keukenmachine totdat er een soort van dikke pesto ontstaat. Hou je van wat meer stukjes in je saus, dan mix je iets minder lang. Je kunt overigens ook prima een staafmixer gebruiken als je geen keukenmachine hebt.
  • Roer daarna net zoveel olijfolie door de pesto totdat hij wat vloeibaarder is en daardoor goed door de pasta gemengd kan worden. Is een beetje proberen hoeveel je nodig hebt, maar wees vooral niet te zuinig.
  • Kook ondertussen de pasta gaar en giet het water af.
  • Roer de zongedroogde tomatenpesto daarna door de net afgegoten, hete pasta, zodat alle pasta goed bedekt wordt. Dien daarna meteen op, zodat je pasta nog lekker warm is.

Je kunt deze pasta overigens ook heel goed koud eten. Dus maak lekker veel en neem de volgende dag gewoon mee naar je werk bijvoorbeeld!

Eet smakelijk!

Wil je meer lezen van Femke? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge