Vegan Falafel

Vegan FalafelLekker en gezond: Vegan falafel

Dit is zo’n gerecht waar Femke altijd heel erg blij van wordt. Het is lekker, gezond en ook nog eens vegetarisch. Met haar voornemen of minder vlees te eten komt zij dus steeds vaker bij falafel uit. En omdat ze ook steeds meer vegan probeer te eten (dus helemaal geen dierlijke producten), stond een vegan falafel hoog op haar lijstje om eens te maken.

Vegan falafel

Femke maakte haar falafel altijd met ei. Maar wat blijkt, dat is helemaal niet nodig!

Dit heb je nodig voor ongeveer 12 stuks falafel:

  • 1 pot kikkererwten a 350 gram (uitlekgewicht 220 gram). Ik gebruik altijd de biologische kikkererwten in pot van de AH.
  • 2 sjalotjes
  • 4 tenen knoflook
  • 1 hand peterselie
  • 1 eetlepel ongepeld sesamzaad
  • 1 eetlepel boekweitmeel (of een andere meelsoort)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen korianderblad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout en peper

En zo maak je de falafel:

  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  • Snipper de sjalotjes en de knoflook en bak ze in een koekenpan een paar minuten totdat ze wat zacht zijn.
  • Doe nu alle ingrediënten in een keukenmachine en vermaal het geheel totdat het een fijnkorrelige substantie heeft, een beetje zoals couscous. Je wilt het geheel niet zover vermalen tot een gladde egale substantie is. Er moet nog wel een beetje bite overblijven!
  • Maak nu met je handen kleine balletjes. Druk de balletjes goed aan zodat ze niet te snel uit elkaar vallen als je ze gaat bakken.
  • Verwarm daarna in een koekenpan ruim olijfolie en bak de vegan falafel op een laag- tot middelhoog vuur aan alle kanten lichtbruin.

Eet de falafel daarna gewoon zo, of in een wrap of pita met wat tomaatjes, sla en komkommer! Echt superlekker!

Geniet ervan!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge