Vasthouden aan gezonde gewoonten

Vasthouden aan gezonde gewoonten Vasthouden aan gezonde gewoonten kan ontzettend lastig zijn. Maar gelukkig zijn er in onze moderne maatschappij genoeg digitale stokken achter de deur die ons een handje kunnen helpen.

Is het jouw valkuil dat je te lang blijft zitten? Geen probleem, er zijn smartwatches die een melding geven wanneer het tijd is om weer eens in beweging te komen.  Heb je weinig tijd om naar de sportschool te gaan? Geen zorgen, er zijn genoeg apps die een korte workout verzorgen. Ik heb een paar apps voor jou op een rijtje gezet!

In deze blog heb ik het over (gratis) apps en andere manieren van ondersteuning die jou gaan helpen om je goede voornemens makkelijker vol te houden. De scores die worden genoemd zijn gegeven door gebruikers in de Appstore op een schaal van 0 tot 5.

 

Is je valkuil dat je te weinig water drinkt? Daarvoor zijn leuke apps ontwikkeld, die jou helpen om gedurende de dag genoeg water binnen te krijgen.

WaterMinder : is een app die, aan de hand van jouw lichaamstype en jouw doel, ervoor gaat zorgen dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Daarnaast zorgt de app er ook voor dat je aan het doel van genoeg water drinken wordt herinnerd. De app krijgt een score van 4,2.

Yoga is hot en erg goed voor lichaam en geest. Is de drempel te hoog om naar een yogastudio te gaan? No problemo! Je kan yoga namelijk ook lekker op je eigen matje, in je eigen woonkamer uitvoeren. Er zijn een heleboel apps beschikbaar in appstores, zoals bijvoorbeeld:

Daily yoga: Heb je nog nooit een yoga les gevolgd, of heb je al (enige) ervaring? In deze app kun je jouw niveau aangeven en dat werkt erg prettig. De app krijgt een score van 4,2.

 

Naast yoga helpt ook meditatie om meer ontspanning te ervaren. Ook op dit gebied zijn er ontzettend veel apps  ontwikkeld, zoals:

Stop, Breathe & Think: Meditate : is een app die jou in enkele minuten een gevoel van rust kan bezorgen. Dat klinkt goed toch, rust ervaren binnen enkele minuten? Kun je daarna werken aan alle andere mooie doelen! De app krijgt een score van 4,3.

 

Nadat we gehydrateerd zijn en in een ontspannen flow zitten, willen we ons misschien wel in het zweet werken. Ook daar zijn ontelbare apps voor te vinden. Je kan apps downloaden die specifiek voor een bepaalde spiergroep zijn, maar er zijn ook apps voor de bezige bijtjes onder ons. Deze leveren een korte workout voor het gehele lichaam.

7 minute training: de bedenkers laten weten dat het al meer dan 3.000.000 keer gedownload is. In slechts 7 minuten kan jij 12 oefeningen afwerken die elk 30 seconden duren. Het enige wat jij in huis hoeft te hebben is een krukje/stoel om de oefeningen te volbrengen. De app krijgt een score van 4,5!

 

Wil je meer kennis vergaren over gedrag, voeding, beweging en stressreductie? Dat kan! Als je bij Gezonder-Nederland een programma gaat volgen, kan je gratis gebruik maken van de Gezonder-Nederland app. Je ontvangt wekelijks 4 gezondheidslessen, 3 opdrachten, werkboeken en ebooks! Wil je hier meer over weten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge