Van anorexia tot sterke vrouw

Van anorexia tot sterke vrouwHallo fitte lezers! Mijn naam is Kim van Gompel en ik doe aan bodybuilding. Ja echte bodybuilding en nee, ik wil niet  de standaard vrouwelijke bodybuilder worden.

Ik ben nu 18 jaar en ben nu een jaar serieus aan het trainen en goed bezig met mijn voeding. Ik ben aan deze levensstijl begonnen door mijn verleden. Wat ik graag wil? Mijzelf en anderen laten zien dat alles mogelijk is zolang je er maar in gelooft!

 

Je bent hersteld van de ziekte anorexia. Hoe lang heeft deze ziekte een rol gespeeld in jouw leven?

In vergelijking met anderen heb ik het niet lang gehad en daar ben ik blij om. Het ging allemaal heel snel bij mij. Familie zag het al snel en waarschuwde mijn ouders en zochten hulp. Al vrij snel begon het hele genezingsproces bij de psycholoog, diëtiste en de kinderarts. Maar geholpen worden betekend niet dat je binnen een paar weken genezen bent, maar ik kreeg er hulp bij en er kwamen langzaam verbeteringen. Ik denk dat alles ongeveer 2 jaar heeft geduurd.

Het herstel is meestal een langdurig traject. Kan je zeggen dat je volledig hersteld bent?

Ik kan zeggen dat ik weer alles kan eten zonder er gedachten bij te hebben. Ook kan ik weer genieten van de minder gezonde dingen. Eten gaat weer zonder problemen bij mij en ik heb hierin geen controle meer nodig.

Wanneer kwam je in aanraking met fitness en hoe is dit zo ontstaan?

Eigenlijk begon het sporten als een obsessie. Een nieuwe controle omdat ik meer moest eten. Dit wilde ik weer verbranden omdat ik anders zou aankomen in vet (dacht ik). In het begin was ik de cardio Queen. Ik rende 50 km per week hard en trainde voor de halve marathon die ik uiteindelijk ook heb gelopen. Ik had mijn doel gehaald : een halve marathon. Hierna ging ik opzoek naar een andere uitdaging. Dit werd krachttraining. Kort erna ontmoette ik mijn vriend. Hij deed aan bodybuilding. Hierdoor heb ik uiteindelijk de stap durven te zetten om cardio te laten vallen en me te gaan richten op krachttraining.

Van anorexia tot sterke vrouw

Had je tijdens je ziekte de wens om zo slank mogelijk te zijn?

Anorexia wordt vaak gezien als slank willen zijn, maar het is meer de drang van controle. Ik kende geen grenzen, want het zou nooit genoeg zijn. Ik wist goed wat deze ziekte met zich mee kon brengen, maar mooi genoeg zijn bestond niet in mijn ogen. Ik was jaloers op andere vrouwen die slank waren, terwijl ik waarschijnlijk veel slanker was. Je hebt helemaal een vertekend zelfbeeld.

Toen ik met de krachttraining begon, begon mijn lichaam te veranderen. Ik vond het leuk om de progressie te zien en stelde nieuwe doelen.

 

Je bent erg fanatiek, hoe ziet jouw trainingsweek er uit?

Ik volg zelf een 5 dagen split schema, hetzelfde als mijn vriend. En ik train 6 dagen in de week een uurtje. Ik train de ene dag mijn rug, de dag erna mijn armen, dan mijn schouders en buik, daarna mijn benen en nog een borst training. En dan begint zo elke keer het rijtje opnieuw, ik heb sowieso 1 rustdag per week. Omdat ik nu aan het droogtrainen ben (vet verliezen) doe ik in de ochtend 5 keer per week cardio naast mijn normale trainingen. Als ik spiermassa wil aankomen, laat ik de cardio weg.

Kan je altijd de motivatie vinden om te trainen? Hoe ga je hier mee om?

Altijd, want ik heb een doel voor ogen. Met cardio trainingen moet ik mezelf er wel echt tot toe zetten. Ik sta namelijk al om 5 uur ’s morgens op de hometrainer.Tijdens deze momenten bedenk ik waarvoor ik het allemaal doe. Opgeven is geen optie voor mij.

Wat vindt het thuisfront van je diehard fitness leven?

Ze hebben het geaccepteerd. Ze zien dat ik er plezier in heb en dat het mijn passie is. Ik weet hoe andere mensen erover denken (zoals andere familieleden), maar deze sport doe ik voor mijzelf. Ik probeer het commentaar te negeren, maar ik snap ze ook wel.

Je vriend fitnest ook, motiveren jullie elkaar? Zo ja, hoe?

Ja, hij is mijn grootste motivatie. Hij weet er zelf veel van en helpt me. Ik train het zelfde als hem. Als we bij elkaar zijn, trainen we ook samen en motiveren we elkaar om een extra herhaling te doen. Hij helpt me vooral met trainen en ik hem met voeding. Ik kook altijd.

Wat is je uiteindelijk fitness droom?

Mijn droom is om bodyfitness wedstrijden te gaan doen. Mijn eerste wedstrijd staat voor december in de planning. Het liefste bereik ik hier wat mee en kan ik er mijn werk van maken. Ik zal graag als personal coach willen werken.

Ik doe de wedstrijden niet alleen om te winnen. Mijn belangrijkste doel is om in de beste shape ooit te zijn. Dit doe ik allemaal voor mezelf.

Van anorexia tot sterke vrouw

Wat zou je willen vertellen aan de lezers van Be healthy, feel good! ?

Lekker blijven doen wat je leuk vindt, ook al krijg je commentaar van anderen. En als het even wat minder gaat, blijf aan je doel denken en aan wat je al bereikt hebt. Dit kan niemand meer van je afpakken!

Liefs, Kim.

6 reacties

 1. Dag Kim,

  wat een ontzettend doorzettingsvermogen heb jij! Wou dat ik het ook had. Vorig jaar is mijn moeder overleden en heb me wat laten gaan. 15 kilo erbij. Schaam me er wel voor. In het nieuwe jaar ga ik me proberen te herpakken en na het lezen van jouw verhaal heeft me dat meteen nieuwe energie en moed gegeven. Als jij het kan, moet het me ook lukken!

  Lieve groetjes,
  Rosalie

 2. Hoi Kim,

  Wat een ontzettende progressie in een jaar zeg!
  Dit is geen lullige vraag maar pure interesse, gebruik je anabolen en zo ja welke?
  Ik ken dames die al 10 jaar trainen, op voeding letten en anabolen gebruiken en nog niet half zo gespierd zijn als jij. Echt respect!!

  1. Hey!

   Dankjewel natuurlijk! Ik doe alles volledig naturel. Mijn coach begeleid me al 2 jaar nu dus hij weet veel over me lichaam en wat werkt voor me. En daarnaast is het ook een kwestie van genen natuurlijk, dat merk ik vooral met me benen, die groeien het snelste.

   Liefs Kim

 3. Kim, wat ontzettend goed van je! Je mag echt trots zijn op wat je bereikt hebt!
  Ik heb wel een vraag, hoe ben je begonnen met trainen en wanneer begon je ’t te zien? K train nu pas 3 maanden, zou graag wat meer bespiering en kracht willen… Maar voor m’n gevoel duurt ’t lang voordat k wat zie. Zit op 2-3x per week krachttraining en min 2x per week cardio. Ik wil van m’n vetjes af!

  Heb je een blog ofzo waar k je kan volgen? Ben ook erg benieuwd hoe je wedstrijd in december zal gaan!

  Heel veel succes iig!

  1. Dankjewel!
   Ik zag al snel vooruitgang omdat ik echt van 0 kwam, dus kwam snel spier bij. Maar daarna werd de progressie al snel minder, het duurt toch wel echt een paar weken voordat andere verschil zullen zien, zelf merk je het het snelste.
   Je kan me volgen op instagram @kimvgompel

   Liefst kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge