Tomatensaus

TomatensausSoms ontstaan de mooiste dingen spontaan. Dat gebeurde ook met deze tomatensaus. Het was een hele regenachtige zondag en ik moest roeien met de riemen die ik had om een lekker pastagerecht op tafel te zetten. Ik had namelijk echt geen zin om de deur uit te gaan.

Gelukkig had ik vrij veel in huis om het een echte ‘tomatensaus- feel’ te geven. Ik had namelijk 500 g tomaten die op moesten en gelukkig had ik nog een klein verdwaald potje tomatenpuree achter in de kast.

Een groot voordeel van zelf saus maken, is dat je precies weet wat er in gaat. Wist je dat op sommige etiketten staat dat je tomatensaus eet met slechts 8% tomaten? In deze sauzen zit vaak suiker en meestal ook andere toegevoegde onnatuurlijke producten. Brrr… dat wil je je lichaam toch niet aandoen?

Op dit soort momenten kook ik op gevoel, maar omdat de smaak erg lekker was, heb ik het recept meteen opgeschreven. So here it goes!

Ingrediënten:

  • 500 g tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el oregano
  • 1 grote ui
  • 2 el cottage cheese (optie)
  • 1 el tomaten puree
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 scheut olijfolie

Tomatensaus

Hoe te bereiden:

  1. Maak kruisjes in de tomaten en leg ze in kokend water. Dit heeft maar 3 minuten nodig. Spoel ze vervolgens af met koud water. Laat ze uitlekken en ontdoe ze van hun velletje.
  2. Fruit de in stukjes gesneden ui en de geperste knoflook in een pan met olijfolie.
  3. Snijd de tomaten vervolgens in kleine stukjes en doe ze bij de ui en knoflook. Voeg de kruiden en de tomatenpuree eraan toe. Roer het goed door.
  4. Voeg er eventueel nog de cottage cheese  aan toe en roer het geheel weer goed door.
  5. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge