The Bootcamp Club

The Bootcamp Club

 

 

The Bootcamp Club is een organisatie die op 200 verschillende locaties verspreid door Nederland ongeveer 2000 trainingen per maand geeft. Met 50.000 leden zijn ze het grootste outdoor sportbedrijf van Nederland.

Een organisatie zo groot als The Bootcamp Club is natuurlijk erg leuk om onder de loep te nemen. Ondanks het feit dat ik diehard sportfan ben, heb ik me nog nooit gewaagd aan outdoor trainingen. Hierdoor kon ik een objectief beeld schetsen van de verschillende trainingen. Dit vond ik wel interessant en ik besloot mijn ervaring maar eens op papier te zetten. Mijn trainerspetje ging af en mijn klantenpetje ging op. Benieuwd wat mijn ervaring was? Lees dan vooral verder..

Mijn ervaring

Aanmelden

We beginnen bij het begin. Aanmelden. Als nieuweling registreer je jezelf op de site van The Bootcamp Club. Daarna wil je natuurlijk zo snel mogelijk een training volgen en selecteer je de plaats waar je de training wilt volgen (er zijn 200 locaties in Nederland). Je wordt vervolgens doorgestuurd naar een overzicht met trainingen die in die week plaatsvinden + de locaties. Er zijn meerdere soorten trainingen.   Erg fijn, want niet iedereen zit op het zelfde niveau qua fitheid. Je kan je inschrijven bij een training die bij jouw fitheid past. Low Intensity, Low/Medium Intensity, Medium Intensity of High Intensity.

Deelname

Mocht je willen weten wie allemaal aanwezig is bij de training die je gaat volgen, zelfs dat kan! Leuk toch? Kun je kijken of die gezellige dame van vorige week er weer bij is.

Service

Blijf up to date via SMS

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat de training niet door gaat. Als dit zo is dan krijg jij dit via een SMS te horen.

Bedankje

De dag na je training, ontvang ik een mailtje. Hierin word ik bedankt voor mijn deelname en het team hoopt dat ik niet te veel spierpijn heb overgehouden aan de trainingen. Persoonlijk vind ik dit erg leuk!

 

Bootcamp Trainingen

The Bootcamp Club

Low Intensity

Dit was de eerste training die ik gevolgd heb. Omdat ik nog nooit Bootcamp had gedaan, was ik even vergeten hoe lekker buiten sporten eigenlijk kan zijn.

De training ging van start en er werd duidelijk uitgelegd hoe de training er uit zou gaan zien. Warming up, stukje conditie, kracht, core en we eindigen met een cooling down.

De training begon zoals gezegd met een warming up. Stukje rennen op eigen tempo, knie heffen en wat lichte oefeningen voor de buik, benen en armen.

Voordat we echt van start gingen moesten we een tweetal maken. Dit vond ik erg leuk, want  zo had ik als nieuweling meteen wat aanspraak.

Jij bepaalt het tempo en de intensiteit van de training. Je wordt niet gepusht om sneller of harder te gaan. Erg fijn voor de beginnende sporter.

Low Intensity is zonder explosieve bewegingen (er wordt bijvoorbeeld niet gesprongen) en er is genoeg tijd om op adem te komen. Conclusie : gezellig, afwisselend en erg toegankelijk voor beginners!

The Bootcamp ClubMedium Intensity

De medium Intensity werd op een prettige manier gegeven. Zowel het kracht- als het cardiocomponent kwamen goed naar voren en werden op een prettige manier afgewisseld. Je had de tijd om weer op adem en op kracht te komen. Er werden verschillende opties gegeven om de training intensiever of juist minder intensief te maken.

 

 

The Bootcamp ClubHigh Intensity

Dit is een training die echt zwaarder is dan de andere trainingen. De naam zegt het natuurlijk al : High Intensity. De herhalingen liggen hoger, je maakt meer sets en de intensiteit van de oefeningen is anders. Hier maak je bijvoorbeeld geen gewone squat, maar alleen maar jumpsquats. Je werkt vaak door de verzuring heen.

Als je een uitdaging wilt, dan is dit de training die je moet kiezen!

 

 

 Verschil in de trainingen en de trainers

De verschillen tussen de trainingen waren goed merkbaar en waren vooral zichtbaar in de herhalingen, de oefeningen en de duur van bijvoorbeeld het hardlopen. Alle trainingen die ik heb gevolgd, werden aangeboden door andere trainers. Elke trainer bracht de training erg prettig en je kon merken dat de trainingen goed waren voorbereid. Elke trainer was toegankelijk en wist wat hij/zij aan het doen was. Voor mij was dit een hele positieve ervaring! Mocht je nog op zoek zijn naar een Bootcampplek, dan raad ik je zeker The Bootcamp Club aan!

5 reacties

 1. Wederom geen training ;-(
  Het is een week goed gegaan nadat vorige keer de training van dinsdag, donderdag en zondag op rij waren geannuleerd.
  Afgelopen donderdag kwam de trainer niet opdagen toen zijn we als groep zelf gaan trainen.
  Nu is het weer zondag en de Bootcamp club annuleert vanochtend om 08:00 de training van 10:00 wegens te weinig animo (==> misschien liggen mensen nog in bed dan ?).
  Dus wederom 2x op rij geen training !
  De Bootcamp Club laat zien geen betrouwbare partner te zijn, hoe kan ik mijn conditie opbouwen en op pijl houden met zo’n beleid ?

  1. Michael wat ontzettend vervelend! Geen goede actie als een trainer zelf niet komt opdagen. En steeds afzeggen is ook geen goed beleid. Ik sta zelf los van The Bootcamp Club. Is er misschien een regio manager waar jij je klacht bij neer kan leggen?

 2. Service
  Blijf up to date via SMS

  “Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat de training niet door gaat. Als dit zo is dan krijg jij dit via een SMS te horen.”

  In Lisse eo. is de Bootcamp training voor de 3e keer op rij gecancelled on der het mom van te weining animo, terwijl er elke week minimaal 4 mensen deel willen nemen.

  Kortom de “Service” van de Bootcamp Club laat te wensen over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge