Succesverhaal

SuccesverhaalSuccesvolle onderneemster Dorothea Piek verteld haar succesverhaal aan de lezers van Gezonder-Nederland.

Van kinds af aan was ik het sportieve type. Ik heb altijd veel gesport, ook op hoog niveau. Ik heb zelfs ooit diverse diploma’s als fitness trainer gehaald. Maar ook altijd gejojood met mijn gewicht. Zodra ik niet meer bewoog, kwam ik aan. Ergens wel logisch, want als je veel beweegt, eet je ook meer. Als je niet of minder beweegt en je blijft gewoon dooreten, tja… dan weet je het wel. Het ging echt mis toen ik ondernemer werd. Ik had naar mijn idee geen tijd (lees: prioriteit) om te sporten. Ik was immers van vroeg tot laat aan het werk.

Ook het niet meer in structuur leven en daardoor onregelmatig eten heeft geen goed gedaan. Zo kwam ik in relatief korte tijd aan, heel veel aan! Ik begon me na een tijdje ook slecht te voelen. Een bezoekje aan de huisarts heeft mijn ogen wel geopend: zo kon het niet langer. Ik moest aan de bak en flink ook. Een gezonde levensstijl, dat stond op mijn agenda. Diëten daar geloof ik niet in. Immers, wie houdt dat nu vol, een jaar of langer op dieet, niemand toch?

Gezond worden stond op één. Dat ik ook slanker werd, was mooi meegenomen. En zo stapte ik na aanmoediging van de trainers van de sportschool mijn eerste Grit les binnen. Detail: ik was 40 kilo zwaarder, met een conditie van lik-me-vestje. Binnen één minuut hing ik hijgend in de vensterbank… zooooo zwaar! Maar ook wel weer fijn om in beweging te zijn.

Ik had mijn eigen voedingsschema gemaakt en dat hield ik dagelijks online braaf bij (en dat doe ik nog). Het maakt je bewust van wat en hoeveel je eet, dat werkte super! Ik kreeg een betere conditie, viel af en kwam steeds beter in mijn vel te zitten. Toch had ik nog wat meer begeleiding nodig en dus kreeg ik (af en toe) voedingssupport vanuit mijn sportschool, wekelijks een behoorlijk pittige personal training (makes you stronger) en wekelijks een weegmoment (niet leuk, wel doen!).

Het resultaat mag er zijn. Binnen anderhalf jaar was er 40 kilo af en waren de gezondheidsklachten volledig verdwenen. Ik leef gezond, zit goed in mijn vel en heb ik een dusdanige conditie dat ik mijn eerste halve marathon heb gerend twee jaar geleden, super!

P.s. we gaan gewoon lekker door, nieuwe doelen stellen en ze halen natuurlijk.

 

 

Met gezonde (levensstijl) groet,

Dorothea Piek

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge