sorry

SorrySorry

Sorry, sorry, sorry. Ik bied maar gelijk mijn excuus aan, want ik kan helemaal niet goed schrijven. Ik maak regelmatig taalfouten, dat gedoe met d’s en t’s heb ik nog steeds niet onder de knie. Bovendien zal ik Het Groot Dictee der Nederlandse Taal ook nooit winnen. Ik kan dat niet. Maar ik vind schrijven wel heel erg leuk.

Regelmatig hoor ik een vergelijkbaar excuus in een yogales: ‘Ik ben niet flexibel en al helemaal niet lenig’. Gelukkig maar, zeg ik dan. Yoga is not for the flexible, but for the willing.

 

 

Excuus

Waarom doen we dat toch? Excuses maken. Doen we het om ons in te dekken, de verwachtingen niet te hoog te maken, ons ego gerust te stellen? Ook ik worstel regelmatig met dat ego. Mijn ego vindt dat ik alles moet kunnen, het liefst perfect e het liefst direct. Continue wijst mijn ego op de eindbestemming; die ingewikkelde yogahouding. Maar daarbij vergeet ik te genieten van de weg er naar toe.

Intentie

Bij yoga draait het nooit om het einddoel. Als je eindelijk die uitdagende houding hebt gedaan, is er wel weer een andere variatie die je weer uitdaagt. In een yogales zoek je continue de weerstand op en onderzoek je hoe je daar mee omgaat. Het gaat in yoga om de intentie. Pas toen ik dat door had, kon ik ineens veel uitdagender poses aan en geniet ik meer van het onderzoek op mijn yogamat.

Van de mat af

En nog leuker. Als ik van de yogamat afstap, probeer ik steeds stil te staan bij mijn intentie en te onderzoeken hoe ik omga met weerstand. Soms lukt het, soms niet. Het komt nog regelmatig voor dat ‘mijn ego’ weer de baas probeert te spelen. Gelukkig. Ik ben ook niet perfect. Sorry.

Hoe vaak iets ook misgaat, focus op de intentie. Probeer. Onderzoek. Life is for the willing.

Jeffrey is gecertificeerd yogateacher. Zijn motto: Life Is Yoga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge