Smoesjes om niet te bewegen

Smoesjes om niet te bewegenIedereen heeft wel eens smoesjes om niet te bewegen. Ik heb het veel te druk, ach het regent buiten, en om zes uur in de avond is het echt te druk op de sportschool. Heb bovenstaande vaak gehoord toen ik nog werkzaam was in de fitness. En een dikke kans dat jij een van deze gedachten wel eens hebt gehad.

Niet alleen jij hebt deze, maar vele mensen doen hetzelfde; de hele dag tegen het sportmoment op zien. Ieder moment worden de hersenen gekraakt om maar een nieuw smoesje te bedenken om niet te hoeven gaan sporten. Het is bijzonder hoe we onszelf telkens weer weten te overtuigen.

En het bizarre hiervan is, is dat we het zelf zo brengen dat we er ook in gaan geloven. Waar ik mij zelf over blijf verbazen is dat we ons vaak wel laten verleiden voor een zak chips of een reep chocolade maar ons zelf in beweging krijgen is vaak niet een makkelijke verleiding. Omdat ik toch wel erg benieuwd was naar wat de meest gebruikte smoesjes zijn om niet te bewegen heb ik flink gezocht op het internet, maar heb ik ook de vraag gesteld op social media. Hierin heb ik grappige, bizarre en makkelijke smoezen gevonden. Uiteraard deel ik deze met jullie want jij herkent je vast in één van onderstaande smoesjes.

 

  • Ik heb gewoon echt geen tijd; uhm… de tijd niet hebben is geen excuus, hier moet je tijd voor maken!
  • Ik begin volgende week wel; Ken je de gezegde: van uitstel komt afstel? Juist, dus begin niet volgende week maar begin nu!
  • Ik heb kinderen en deze geven al voldoende beweging; Geen commentaar, want ik ben geen mamma.
  • Ik heb er geen energie voor; Wordt heel veel gebruik, maar wist je dat je endorfine aanmaakt tijdens sporten? Dit stofje werkt als pijnvermindering maar maakt het je ook erg gelukkig en dat geeft een bijzonder gevoel. Tevens voel je je ook fitter en energieker.
  • Ik ga toch niet naar een sportschool?; Waarom moet je sporten in een sportschool? Je kunt ook buiten gaan bewegen? Sluit aan bij een loopgroep, skeelergroep, bootcampgroep. Of stap op de fiets! Er zijn meerdere wegen naar Rome.
  • Ik wil niet vies worden van zweet; Zweten doen we allemaal. Iedereen op zijn eigen manier. Wist je dat zweten een functie heeft? Zweten fungeert als temperatuur daler. Je kunt zweten ook zien als teken dat je goed bezig bent!
  • Ik kan niet bij mijn fiets komen in de schuur, en met de auto naar de gym kan echt niet; Dat met de auto naar de gym snap ik ergens (al is het wel verdomd makkelijk). Maar de fiets? Is lopend een optie? Of is het tijd om de kelder op te ruimen.

Bovenstaande smoesjes zijn de meest voorkomende en leuke smoezen die ik voorbij heb zien komen. Ik heb ze met plezier gelezen omdat ik uiteraard ook wel eens een smoes bedenk om niet te gaan bewegen. Hier word; ik ben te moe vandaag nog wel eens gebruikt. Soms is het werkelijkheid en soms heb je een stimulans nodig om wel te gaan bewegen.

Wanneer jij iets wilt bereiken binnen bewegen is het noodzakelijk om regelmatig te gaan bewegen. Heb je hulp nodig of een stimulans neem dan eens contact op met Yentl. Zij kan jou handvatten geven om meer te gaan bewegen en daadwerkelijke gedragsverandering te laten gebeuren. Laten we wel eerlijk zijn: het is nooit te laat om in jezelf te investeren!!

Veel liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge