Sinaasappelcake 

Sinaasappelcake De donkere dagen die de winter ons bieden, zijn ideale dagen om lekker de keuken in te duiken en te bakken. Het huis ruikt heerlijk, wanneer er een verse sinaasappelcake in de oven staat. De geur van appel, kaneel en sinaasappel komt je tegemoet wanneer je het huis binnen komt lopen.. Vind jij dit niet ook heerlijk?

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • 2 grote appels
  • 400 gr volkorenmeel
  • 100 ml melk
  • 125 g kokosolie
  • 5 el honing of agave siroop
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • Handjevol pompoenpitten

 

Hoe te bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de droge ingrediënten in een grote kom en roer deze door elkaar.
  • Maak de sinaasappel schoon ,rasp de schil en doe deze door de droge ingrediënten.
  • Schil de appel en snijd de appel in kleine blokjes. Voeg deze daarna bij de ingrediënten.
  • Verwarm de kokosolie. Wanneer deze helemaal gesmolten is, meng dit met de agave siroop of de honing en voeg het mengsel bij de bakmix. Voeg hier vervolgens de melk aan toe.
  • Roer de ingrediënten goed door elkaar tot het één geheel is.
  • Vet een cakeblik in en doe hier de bakmix  Strooi boven op de cake de pompoenpitten. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Wanneer de satéprikker er droog uitkomt, is de cake klaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge