Scones

sconesBij het eten van deze zoete scones tijdens een high-tea krijg je geen ongemakkelijk gevoel. De ‘standaard’ scones zijn geüpgraded naar een gezondere versie waardoor een opgezette buik verleden tijd is. De basis van deze heerlijke traktatie is aardbei en banaan.

Ingrediënten:

  • 250 g volkoren speltmeel
  • 150 g aardbeien
  • 1/5 banaan
  • 1 el bakpoeder
  • 1 snuf zeezout
  • 75 g kokosolie
  • 80 ml agavesiroop
  • Kokosmeel, voor bestuiven

 

Hoe te bereiden:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Snijd de aardbeien en banaan in kleine stukjes.
  4. Laat de kokosolie smelten in een pan en meng dit met de agavesiroop.
  5. Voeg het speltmeel, het bakpoeder en het zeezout in een kom en meng dit door elkaar.
  6. Voeg de gesmolten kokosolie en agavesiroop erbij en roer tot het deeg een geheel wordt.
  7. Schep de stukjes aardbei en banaan door het deeg.
  8. Bestrooi een werkblad met het kokosmeel en leg daar het deeg op.
  9. Druk het deeg plat tot een dikte van 3 cm.
  10. Snijd vervolgens koekjes van c.a. 6 cm uit het deeg met een koekjessteker.
  11. Leg het deeg op de bakplaat en bak de scones 15 minuten, draai vervolgens de scones om en bak ze nog eens 10 minuten.
  12. Laat ze afkoelen voordat je ze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge