Salade met perzik

Salade met perzikTijdens zomerse dagen zijn salades meer dan welkom bij ons thuis. Heerlijk tijdens een barbecue of wanneer je gewoonweg geen zin hebt om met je koppie boven het gasstel te gaan staan. Salades combineren met fruit doe ik niet heel erg vaak, maar deze salade met perzik is echt heerlijk!

 

Ingrediënten voor 4 personen:

 

  • 3 perziken
  • 70 g rucola
  • 1 rode paprika
  • 1 halve gele paprika
  • 100 g prosciuttocrudo (is ook lekker zonder, of kies voor gerookte kipfilet)
  • Geitenkaasbolletjes met cranberry (alleen geitenkaas kan ook)

Voor de dressing:

 

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • Sap van een halve limoen

Hoe te bereiden:

  1. Verwijder de schil, halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd de perzik vervolgens in dunne plakjes.
  2. Verwarm een grillpan en gril de perziken aan beide kanten.
  3. Snijd de paprika ’s in kleine blokjes, en scheur de ham in repen. Voeg dit toe aan de rucola, de ham (of kipfilet) en de perziken.
  4. Maak vervolgens de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  5. Voeg de dressing toe aan de salade. En maak de salade af door de geitenkaasbolletjes erover te strooien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge