Romige pompoensoep

Romige pompoensoep Zin aan soep? Probeer dan eens deze romige pompoensoep! De donkere en koude maanden zijn nog niet helemaal over, dus nog tijd genoeg om bij de lunch een lekker soepje te serveren.
Zelf ben ik echt een soepliefhebber dus ik vond het hoog tijd om een soeprecept met jullie te delen.

Ik heb bij het maken van deze romige pompoensoep een klein beetje vals gespeeld, want ik heb gebruik gemaakt van voorgesneden pompoenblokjes uit de supermarkt. Een fijne oplossing als je niet zo veel tijd hebt.


Ingrediënten (voor 2 soepkommen):
– 400 g pompoenblokjes
– 150 ml kokosmelk
– 500 ml water
– 2 grote uien
– 2 tenen knoflook
– 1 tl. mosterd
– 2 tl. zeezout
– 1 el. koriander
– 1 el. zwarte peper
– 3 takjes peterselie
– Olijfolie
– Eventueel zout en peper

Hoe te bereiden:
1. Snij de ui en knoflook grof en fruit 2 minuten in een soeppan met een beetje olijfolie
2. Voeg de pompoenblokjes toe en roer dit 5 minuten mee
3. Voeg het water toe aan de soeppan en breng het aan de kook. Voeg hieraan toe de mosterd, het zeezout, de koriander en de zwarte peper.
4. Snijd de peterselie fijn en voeg het toe aan de soep.
5. Laat alles ongeveer 10 minuten koken. Haal het daarna van het vuur en pureer alles met een staafmixer, of doe het in de blender tot een gladde soep.
6. Zet de soep terug op het vuur en roer de kokosmelk er doorheen.
7. Serveer de soep met een takje peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge