Rollend de decembermaand door

Rollend de decembermaand doorWanneer ik D E C E M B E R hoor, denk ik aan de laatste maand van het jaar, gezelligheid, kaarsjes, met een deken op de bank, een kerstboom en veel te veel eten.

Maar dit jaar heb ik mij voorgenomen om het anders aan te pakken. Ik wil meer Nee zeggen tegen aller lekkernijen te beginnen met pepernoten en chocoladeletters. Ik ben er gek op, maar wil het toch echt gaan beperken. Van veel chocolade krijg ik een onrustige huid (lees: puistjes), en van veel pepernoten krijg ik brede heupen. Goede argumenten om vaker Nee te gaan zeggen dacht ik zelf. Wat bij mij ook heel erg goed helpt, is het niet kopen van deze lekkernijen. Bij ons in huis is er nog geen zak pepernoten te vinden en waarschijnlijk zal dit ook niet gebeuren. Een chocoladeletter ligt wel in de koelkast, maar nog steeds ongeopend. Ik zeg: goed bezig!!

Kerst staat bij ons in het teken van samenzijn met familie en uiteraard eten. Maar dit jaar zal dat iets veranderen want wij (mijn lief en ik) mogen dit jaar met kerst aan het werk. Voordeel van dit hele gebeuren is dat je beter kunt vasthouden aan je eigen eetpatronen, en je jezelf dus minder snel volstopt met alle lekkernijen die op tafel gezet worden. Al ben ik wel echt een gezelligheidsmens. Het gezellig samenzijn zal ik zeker gaan missen.

En dan tot slot: Oud en Nieuw. De jaarwisseling staat in het teken van vriendschappen, gezellig bij elkaar zijn, wijntjes, biertjes, oliebollen en andere lekkernijen. We sluiten het jaar 2015 af en openen het nieuwe jaar 2016 waarvan ik altijd hoop dat het een mooi en gezond jaar mag worden.

Qua bewegen zal het een beetje schuiven en plannen worden qua trainingsdagen, maar dit betekent niet dat er niet gesport zal worden. En ja, ik geef ook toe dat het een stuk moeilijker is om in het duister naar de sportschool te gaan. De bank met een deken en een kop thee is nu zoooo aantrekkelijk. Ik zal mezelf regelmatig een schop moeten verkopen en als ik het niet doe dan doet mijn lief dit met alle liefde. Niet omdat hij per se vindt dat het moet, maar om mij meer te stimuleren in deze donkere maar o zo gezellige D E C E M B E R maand.

Fijne feestdagen allemaal.

Liefs, Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge