Recepten met seizoensproducten

Recepten met seizoensproducten

Seizoensproducten + twee recepten

Elk seizoen biedt de gelegenheid om te genieten van andere producten. In deze korte blog deel ik de groenten en fruitsoorten die in de maanden juli en augustus volop te verkrijgen zijn en krijg je ook twee lekkere recepten om  deze seizoensgroenten meteen te proberen!

Juli

Groenten:

(nieuwe) aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, doperwtjes, groene selderij, komkommer, koolrabi, kropsla, paddenstoelen, paprika, prei, prinsessenbonen, radijs, rode biet, rode kool, savooiekool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaten, (nieuwe) uien, venkel, warmoes, witte kool en wortelen.

 

Fruit:

aardbeien, abrikozen, appels, bramen, frambozen, kersen, mango, nectarines, perziken, rabarber, rode bessen en zwarte bessen

 

Kalfsschnitzel met mozzarella en spinazie (dinergerecht van 330 kcal)

Benodigdheden per portie:

  • 125 gram kalfsschnitzel
  • 1 plakje mozzarella
  • 100 g bladspinazie, vers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en kruiden naar keuze
  • Tomatensalade naar keuze als bijgerecht

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de spinazie toe en roerbak het even op een hoog vuur. Zorg dat de schnitzels plat genoeg zijn (anders moeten ze wat platter geslagen worden). Leg de spinazie en het plakje mozzarella op de schnitzel en vouw hem dicht. Zet het stukje vlees vast met een prikker, zodat hij gevouwen blijft zitten. Bak het vlees in de pan aan beide kanten ongeveer 4 minuten. Breng op smaak met peper en kruiden naar keuze. Eet hier een lekkere salade van bijvoorbeeld tomaat en bosuitjes bij.

Tip: Als je geen liefhebber bent van kalfsschnitzel, kun je deze vervangen worden door een runderschnitzel.

 

Augustus

Groenten:

aardappelen, andijvie, artisjok, aubergine, bleekselderij, bloemkool, bospeen, broccoli, Chinese kool, courgette, groene selderij, knolselderij, komkommer, koolrabi, kropsla, maïs, paddenstoelen, paprika, pompoen, prei, prinsessenbonen, radijs, raapstelen, rode biet, rode kool, savooiekool, snijbonen, spinazie, spitskool, tomaten, (nieuwe) uien, warmoes, witte kool en wortelen

 

Fruit:

aardbeien, abrikozen, appels, bramen, druiven, frambozen, kersen, mango, meloenen, nectarines, peren, perziken, pruimen en zwarte bessen.

 

Visschotel uit de oven met aardappel (diner gerecht van 355 kcal)

Recepten met seizoensproducten

Benodigdheden per portie:

  • 100 gr kabeljauwfilet
  • 150 gr aardappel, in schijfjes
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1 kleine ui, in ringen
  • 1 theelepel oregano
  • Peper & kruiden naar keuze
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Rauwkostsalade naar keuze

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met 1 eetlepel olijfolie. Leg hier de kabeljauwfilet in. Leg de aardappelschijfjes, uienringen en de plakjes tomaat er omheen. Bestrooi het geheel naar smaak met peper, kruiden naar keuze en oregano. Zet de schaal in de oven en laat het gerecht in ongeveer een half uur gaar worden. Heerlijk met een gemengde rauwkostsalade van komkommer en tomaat.

 

Producten zoals aardappelen, appels, uien, enzovoorts zijn het hele jaar goed verkrijgbaar en worden aangeboden tegen dezelfde prijs. Ze worden wel in een bepaalde periode geoogst, maar vervolgens koel opgeslagen en zijn dus lang houdbaar.

 

Wanneer de voorraad op is, wordt er opnieuw geoogst. Dan spreken we van een nieuwe oogst, vandaar bijvoorbeeld de naam ‘nieuwe’ aardappelen.

 

Bon appétit!

 

Liefs, Yentl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge