Quinoa salade met mango

Quinoa salade met mangoEen salade eten is een fijne manier om een lichte maaltijd te nuttigen en toch veel voedingsstoffen binnen te krijgen. Een salade met alleen sla geeft mij geen vol gevoel, dus ik ben altijd op zoek naar lekkere en vullende varianten. Met deze quinoa salade met mango is dat goed gelukt vind ik zelf! Zoals te zien is op de foto, is er gekozen voor rode quinoa.
Rode quinoa is rijk aan eiwitten, mineralen, vitaminen, onverzadigde vetten en zit vol vezels. Volwaardige voedingsstoffen die je dus veel mag laten terug komen in je voedingspatroon!
Je kunt quinoa naast het gebruik in salades ook verwerken in soep, wokmaaltijden of als vervanger van aardappelen (dit kan ook met de witte variant).
En mocht je niet zo goed tegen gluten kunnen, quinoa is glutenvrij!


Ingrediënten voor 1 á 2 personen:
• 50 g rode quinoa
• slamelange
• pijnboompitten
• 100 g gerookte kip
• klein handjevol mango
• ½ kleine rode ui
• 2 el. olijfolie

Hoe te bereiden:
1. Was de quinoa schoon en kook de quinoa vervolgens zoals vermeld staat op de verpakking. Giet het af en laat het vervolgens afkoelen.
2. Snijd de gerookte kip, de mango en de rode ui in kleine stukjes.
3. Doe de slamelange, de quinoa, de kip, de ui en de mango in een slabak of kom. Voeg de olijfolie hieraan toe. Hussel alles goed door elkaar.
4. Garneer de salade met de pijnboompitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge