Positief denken is goed voor de gezondheid

 Positief denken is goed voor de gezondheidPositieve mensen zijn gelukkiger en vaak gezonder.

En in deze blog wil ik krachtige manieren met jou bespreken zodat jij zelf positief kan blijven, ook tijdens de verschillende momenten waarop je op de proef wordt gesteld door een druk leven, stress en andere vervelende gebeurtenissen.

Het begin 

Het is niet altijd even makkelijk om positief te blijven, al helemaal niet op momenten dat het lijkt alsof alles en iedereen tegen je is. Maar alles is een mindset. Ook positief denken. Vind jij het niet bewonderingswaardig dat sommige mensen ondanks hun heftige situatie dankbaar en positief zijn? Dat is te leren.

Hoe je denkt, dat bepaal jij 

Alle gedachten die wij krijgen zijn er, omdat wij ze toelaten. Wanneer je negatieve gedachten toelaat, heb jij voordat je het weet een slecht scenario in je hoofd. Wanneer je daar op doorgaat, dus er aandacht aan besteedt, zal dit gaan groeien. Wanneer je daadwerkelijk overtuigd raakt van het negatieve denkbeeld, wordt dit voor jou de waarheid en zal jij je leven meer en meer gaan leiden vanuit angst.

Je omgeving beïnvloedt je negativiteit, doordat jij opzoek bent naar bevestiging van jouw negatieve gedachten. Het resultaat kan een verslagen gevoel zijn en de minder mooie dingen van het leven zijn steeds prominenter aanwezig in je gedachten.

Jij hebt de controle

Jij hebt de controle over de mate waarin jij negatieve gedachten toelaat. De negatieve spiraal waar jij wellicht in terecht bent gekomen is net zozeer  de ‘waarheid’ als een positieve spiraal.

Voor de meeste mensen is doemdenken een gewoonte, als handelen op de automatische piloot en het voelt daarom veilig.

Negatief denken is een weg die leidt naar angst en afzondering, een weg die je laat ronddwalen in je eigen gedachten. Positief denken daarentegen, leidt de weg naar een leven met handelingen vanuit liefde.

Jij hebt de controle, dus stel ik jou de vraag: ‘hoe wil jij je leven leiden?’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge