Pompoensmoothie

pompoensmoothiePompoen is een groentesoort die helemaal in het herfst- en winterseizoen past. Op mijn blog heb ik vaker met pompoen gewerkt. Er zijn pannenkoeken van te vinden, een pompoenschotel en natuurlijk de pompoensoep. Ik vond het tijd worden dat er ook een pompoensmoothie bij kwam.

Ik dacht na over hoe ik dit het beste kon bereiden en dook de keuken in. En hij is goed gelukt, al zeg ik het zelf! Natuurlijk ben ik niet de enige die keurt of de recepten blogwaardig zijn, ook vriendjelief beoordeelt. Hierbij het recept voor de pompoensmoothie :

Ingrediënten voor 3 glazen:

 • * 400 g pompoen (in blokjes gesneden)
 • * 300 ml amandelmelk
 • * 2 el kaneel

Hoe te bereiden:

 1. Verwijder de schil van de pompoen en verwijder de pitten (deze kun je bewaren en verwerken in bijvoorbeeld een salade). Heb je geen zin in dit karwei? Er zijn ook blokjes te koop in de supermarkt.
 2.  Doe vervolgens de pompoenbokjes met de amandelmelk in de blender en pureer tot een glad geheel. (Wil je de smoothie heel dun hebben, dan kun je er altijd nog wat water bij doen.)
 3. Voeg de kaneel toe, meng het nog een keer en de smoothie is klaar om geserveerd te worden.

2 reacties

 1. Hoi Yentl,

  Leuke tip zo alles rauw de blender in.

  Ikzelf heb altijd een pot zelfgemaakte pompoenpuree in de ijskast staan en kant en klare pakjes in de diepvries, zodat je met heet weer altijd een ijskoud maar lekker ingredient bij de hand hebt.

  Puree makkelijk gemaakt van appel en pompoen, de appel maakt de mildzoete pompoen heerlijk voor smoothies.

  Warme groeten,

  Stef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge