Pittige pasta

Pittige pasta

Als je een fan bent van pittige pasta gerechten, dan is dit een gerecht voor jou. Het is een pittig gerecht, maar ook een mager pasta gerecht. Altijd fijn!

Dit magere gerecht is niet gebaseerd op daadwerkelijke pasta, maar courgette. Door de spirelli snijder kan je van courgette hele lange dunne slierten maken wat de rol van spaghetti kan vervangen binnen je gerecht.

Voordelen zijn dat je minder suiker binnen krijgt doordat je geen koolhydraten eet, en het vult meer. De structuur van pasta zorgt er namelijk voor dat je er veel van wil eten..

Ingrediënten:

  • OPTIE: 2 courgettes voor de ‘pasta’
  • 400 gram tomaten of een blikje gepelde tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 grote uien
  • 2 Spaanse pepers
  • 1 rode paprika
  • Handjevol basilicum blaadjes
  • 1 el Oregano
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram gegrilde kipreepjes

Hoe te bereiden:

Wil je dit gerecht ook eten met courgette als ‘pasta’? Gebruik de spirelli snijder voor het maken van de dunne slierten, en bak de courgette heel even in een pan met olijfolie.

Terug naar de pittige pasta saus. De saus is gemaakt van 400 gram gepelde tomaten, knoflook, uien, Spaanse pepers, rode paprika, basilicum, oregano zout en peper.

De knoflook en de uien even fruiten in de pan. De gepelde tomaten, rode paprika en de Spaanse pepers lichtelijk pureren, net niet tot een gladde massa zodat je wat textuur houdt. Doe de saus bij de knoflook en de uien. Breng het vervolgens op smaak met de basilicum blaadjes, zout en peper.

Gooi als laatste de gegrilde kip reepjes in de saus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge