Pasta pesto met paddenstoelen en kip

Pasta pesto met paddenstoelen en kipPasta van courgette (of ‘courgetti’): ik, Femke eet het best vaak in plaats van gewone pasta. Bij sommige (niet alle) pastasauzen vindt ik het echt een heerlijk (en gezond!) alternatief voor de gewone pasta. Onlangs heb ik weer een heerlijke nieuwe variant met deze courgetti bedacht: pasta pesto met paddenstoelen en kip.

In principe zou je elk soort paddenstoel voor dit gerecht kunnen gebruiken. Ik heb gekozen voor kastanjechampignons en oesterzwammen. En voor dit gerecht heb ik zelfgemaakte pesto gebruikt, maar je kunt ook gewoon een pesto uit een potje gebruiken.

Dit heb je nodig voor 2 a 3 personen:

  • 4 courgettes
  • 125 gram (zelfgemaakte) pesto (ongeveer 3 volle eetlepels)
  • 200 tot 250 gram kipfilet
  • 250 gram kastanje champignons
  • 150 gram oesterzwammen
  • 45 gram pijnboompitjes
  • Zout, peper en olijfolie

En zo maak je de pasta pesto met paddenstoelen en kip:

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan op een half hoog vuur totdat ze lichtbruin zijn. Leg ze daarna apart om even af te koelen.
  • Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in wat olijfolie op een half hoog vuur gaar.
  • Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of een papiertje en snijd ze in kleine stukjes of plakjes.
  • Haal de kipfilet uit de pan en leg even apart. Bak daarna in dezelfde koekenpan de paddenstoelen met wat zout en peper totdat ze gaar zijn. Doe op het laatst de gebakken kipfiletreepjes er weer bij.
  • Was ondertussen de courgettes en maak hier ‘cougetti’ van door ze met een spiraalsnijder in lange slierten te snijden. Heb je geen spiraalsnijder, dan kun je ook de courgettes met een kaasschaaf in dunne plakken snijden.
  • Bak de courgette met wat olijfolie en een klein beetje zout en peper in een koekenpan totdat het beetgaar is. In het begin zal de koekenpan erg vol zijn, maar de courgette zal wat slinken als het gebakken wordt.
  • Als de courgette gaar is, schep dan de pesto er goed door heen. Strooi daarna de pijnboompitjes er over heen.
  • Verdeel de courgette daarna over de borden. schep daarop het paddenstoelen-kipmengsel. En voilà: het is klaar om gegeten te worden!

Eet smakelijk!

 

Liefs, Femke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge