Pasta met ricotta

Pasta met ricottaVandaag deel ik een lekker pastarecept met jullie. Wij zijn namelijk echte pasta liefhebbers! Is dit bij jullie thuis ook een gerecht dat vaak op tafel staat? Probeer dan eens deze pasta met groenten en ricotta. Simpel om te maken en dit pastagerecht zorgt ook nog eens voor een lekker vol gevoel. De truc is om de groenten niet te lang te koken zodat ze de lekkere bite behouden.

Ingrediënten voor 2 á 3 personen:

* 200 gram ricotta
* 200 gram smaakvolle tomaten
* 200 gram verse spinazie
* verse basilicum
* 300 gram verse pasta
* 1 teen knoflook
* Scheutje olijfolie

 

Hoe te bereiden:

 

2. Snijd de tomaatjes in het midden door.

3. Verwarm een pan met heet water. Wanneer het water kookt, doe de spaghetti er in. (Let op, verse spaghetti hoeft maar heel kort gekookt te worden ongeveer 2 minuten)

4. Pers de teen knoflook uit in een pan met het scheutje olijfolie. Frituur deze kort en doe vervolgens de ricotta er bij.

5. Voeg vervolgens de tomaten kort toe aan het ricotta mengsel. Wanneer de tomaten ietwat zacht zijn geworden, voeg dan de spinazie toe. De spinazie hoeft alleen op temperatuur te komen, dan is het klaar om geserveerd te worden.

6. Meng vervolgens het ricotta mengsel met de spaghetti, en serveer het met de verse basilicum.

 

Eet smakelijk !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge