Pasta met ricotta

Pasta met ricottaVandaag deel ik een lekker pastarecept met jullie. Wij zijn namelijk echte pasta liefhebbers! Is dit bij jullie thuis ook een gerecht dat vaak op tafel staat? Probeer dan eens deze pasta met groenten en ricotta. Simpel om te maken en dit pastagerecht zorgt ook nog eens voor een lekker vol gevoel. De truc is om de groenten niet te lang te koken zodat ze de lekkere bite behouden.

Ingrediënten voor 3 á 4 personen:

* 200 g ricotta

* 200 gram peultjes

* 500 gram broccoli

* 500 gram verse tagliatelle (of andere pasta)

* 1 teen knoflook

* Scheutje olijfolie

 

Hoe te bereiden:

 

1. Dop en was de peultjes. Kook ze vervolgens kort voor.

2. Snijd de broccoli zodat je alleen de roosjes over houdt en was deze. Kook vervolgens kort de broccoli.

3. Verwarm een pan met heet water. Wanneer het water kookt, doe de tagliatelle er in. (Let op, verse tagliatelle hoeft maar heel kort gekookt te worden ongeveer 2 minuten)

4. Pers de teen knoflook uit in een pan met het scheutje olijfolie. Frituur deze kort en doe vervolgens de ricotta er bij.

5. Wanneer de broccoli en de peultjes gaar zijn, meng ze met de ricotta.

6. Meng vervolgens de ricotta met de tagliatelle, of serveer het apart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge