Overleef de feestdagen

Overleef de feestdagenOverleef de feestdagen met deze tips!

De drukste maand van het jaar is aangebroken. De maand december zit vol feestdagen en gezelligheid. Gezelligheid koppelen we vaak aan eten en drinken. Hoor je het je familie al zeggen? : ‘Kom op, eet nog een oliebol. Het is maar één keer per jaar oud en nieuw’. Mocht bij jou de knop om zijn, waardoor je ook aan je figuur wilt denken tijdens de feestdagen, dan heb ik een paar tips voor je.

 Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst.

Ik deel een paar tips waar jij misschien wat aan kan hebben. Ik in ieder geval wel!

  1. Neem je eigen hapjes mee. Niet elk familielid stelt het op prijs als je overal nee tegen zegt. Om dit ‘probleem’ op te lossen kun je zelf ook hapjes mee nemen. Zo valt het misschien minder op dat je niet in de chipsbak graait, omdat je toch lekker aan het knabbelen bent.
  2. Stel je familie op de hoogte. Sociale steun heb je nodig. Vertel je familie dat je deze dagen niet te gek wilt gaan doen en vraag of ze je daarin steunen.
  3. Ga niet heen met een lege maag. Als je half uitgehongerd naar je familie gaat en er staan vervolgens allemaal heerlijke hapjes op tafel, dan wordt het een stuk lastiger om ze te negeren. Eet daarom gewoon voordat je naar familie gaat.
  4. Maak keuzes. Elk pondje gaat door het mondje, zo simpel is dat. En natuurlijk moet je het niet willen om jezelf alles te ontzeggen. Maak daarom keuzes. Ik heb persoonlijk niks met gebak en ook al wordt het aangeboden, ik zeg nee.Voor die kilocalorieën drink ik liever een rood wijntje! Overleef de feestdagen
  5. Wees niet te streng voor jezelf! Discipline hebben is natuurlijk geweldig, maar ontzeg jezelf niet alles. Om je doelstellingen te behalen en vast te blijven houden, moet je af en toe de teugels een klein beetje laten vieren.
  6. Plan de feestmaaltijden in. Ga je met de kerst twee dagen eten bij familie? Eet de dagen er om heen dan nog wat ‘netter’ dan anders. Onthoud: je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst.
  7. Neem kleine porties. Hebben jullie altijd veel op tafel staan? Neem overal kleine porties van. Zo hoef je jezelf niet alles te ontzeggen en kun je alle gerechten proeven.
  8. Geniet! Niet alleen eten en drinken zorgt voor leuke dagen. Ook je familie en vrienden doen hier voor een heel groot deel aan mee. Geniet van de mooie momenten met de mensen die je lief hebt!

 

Fijne feestdagen lieve volgers!

 

P.s.  Heb jij ook gezondheidsdoelen voor 2018? En wil jij iets waar jij je hele leven lang trots op kunt zijn én ook nog eens vol te houden is? Onze programma’s starten maandag 8 januari 2018. We draaien maar drie programmarondes per jaar, dus wees er snel bij. Er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar VOL = VOL.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge