Ovenschotel met witlof

Ovenschotel met witlofDe donkere dagen zijn gearriveerd. De lichtere maaltijden worden omgeruild voor zwaardere maaltijden. Een ovenschotel is een gerecht dat bij ons in deze periode dan ook vaak op tafel staat. Geniet jij hier ook zo van? Probeer dan eens deze ovenschotel met witlof. Heerlijke stevige winterkost. De gewone aardappel is vervangen door de zoete variant en de 30+ kaas maakt plaats voor Parmezaanse. Maar natuurlijk kun jij je creativiteit de vrije loop laten en het gerecht zo maken als jij dat wilt.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen:

*  2 grote zoete aardappels, gewassen en geschild

* 400 g witlof

* 250 g magere hamblokjes

* 1 ei

* 50 g Parmezaanse kaas

* 150 ml crème fraîche

* 1 teen knoflook

* zout en peper naar smaak

 

Hoe te bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden.

2. Was de witlof en verwijder de pit.

3. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes en kook ze ongeveer vijf minuten.

4. Fruit de knoflook en roerbak de witlof in de wok met een scheutje olijfolie.

5. Doe vervolgens de hamblokjes erbij en bak ze kort mee.

6. Kluts het ei met de crème fraîche en 20 g Parmezaanse kaas. Doe dit vervolgens in de wok bij de witlof en hamblokjes en meng het geheel.

7. Vet de ovenschaal in en beleg de onderkant van de ovenschaal met de zoete aardappel. Leg hierboven op de witlofmix en vervolgens weer een laag zoete aardappel.

8. Strooi de overgebleven Parmezaanse kaas erover.

9. Doe de ovenschotel  30 minuten in de oven.

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge