Ontbijten

OntbijtenOntbijten doen we elke dag. Omdat we gewoontedieren zijn, eten we heel vaak hetzelfde (jep, ik ook). Eigenlijk is dat best wel saai, vind je niet? Ik dacht jou daarom een handje te helpen door je ontbijt even op te pimpen en je te voorzien van ideeën en (8) tips!

Tip 1: Pimp je bakje magere kwark met home made granola. Wie kent dit nog niet? Heerlijk om een beetje crunch door je kwarkje te hebben. Doordat je het zelf maakt, kun je de granola maken zoals jij hem het lekkerst vindt. Misschien wel met veel noten en zaden (let dan wel op de hoeveelheid want dit is een gezonde caloriebom), of met stukjes pure chocolade?

Chrunchy spelt van Zonnatura. Ook bij deze traktatie moet je een beetje voorzichtig zijn met de hoeveelheid, maar hij maakt alles net wat lekkerder!

https://zonnatura.nl/producten/crunchy-spelt-chocola-puur/

Tip 2: Moet je vaak vliegen in de ochtend, omdat jij je kinderen naar school moet brengen? Hoe handig is dan een bananenbrood? Je kunt het de avond van te voren maken en in de ochtend hoef jij alleen maar een stukje af te snijden! En het voordeel van bananenbrood is, dat het zo makkelijk te maken is, dat je eindeloos kunt variëren. Hoe maak jij hem het liefst?

Tip 3: In het weekend hebben we vaak net even wat meer tijd en dan sta ik graag een heerlijk ontbijtje te maken. Pannenkoeken blijven een traktatie en ik maak dan ook graag boekweit- of havermoutpannenkoeken.

Tip 4: Fruit door je kwark of yoghurt is ook lekker. Maar natuurlijk gaan we dan niet voor de kant-en-klare bakjes, we maken dit gewoon zelf! Je doet een beetje fruit in de blender, pureren en hup, het kan zo door je zuivelrijke ontbijt.

Tip 5: Ontbijten met groente? Ja hoor! Met de courgettemuffins is het ook nog eens een traktatie!

Tip 6: Groente kan ook door je gebakken ei. Ik heb een Italiaanse variant op de site staan die ik vaak adviseer aan mijn klanten. Lekker vullend en voedzaam. Wat wil je nog meer?

Tip 7: Havermout kun je op vele manieren maken. Gewoon als overnight oats, of je maakt er een mugcakeje van.

Tip 8: En ben je een puddingfan? Dan moet je echt eens een pudding maken van Chiazaadjes. Ook dit kun je makkelijk de avond van te voren maken. De zaadjes trekken vol met de melk en worden zo lekker zacht.

Eet smakelijk!

Liefs, Yentl♥.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge