Nasi van quinoa

Nasi van quinoaFemke is een grote fan van quinoa en maak heel geregeld iets met dit kleine zaadje. Quinoa is namelijk super gezond en erg lekker. En je kunt het heel goed in de plaats van rijst gebruiken. Bijvoorbeeld in deze lekkere en eenvoudige nasi van quinoa!

Nasi, daar hoort eigenlijk rijst bij – het woord zegt het immers al. Toch doet deze nasi van quinoa echt niet onder voor de ‘echte’ nasi. Dus dat zit wel goed !

Voor deze nasi maakt Femke gebruik van een aantal losse kruiden in plaats van een ‘zakje’. Ze klinken wellicht exotisch, maar al deze kruiden heb ik gewoon bij de AH in potjes kunnen kopen.

Dit heb je nodig voor ongeveer 3 personen:

  • 200 gram ongekookte quinoa
  • 400 gram nasigroenten (of oosterse roerbakgroenten of welke groenten je ook maar lekker vindt!). Ik heb het mezelf gemakkelijk gemaakt en heb voorgesneden groenten gebruikt.
  • 2 kipfilets
  • 5 eetlepels sojasaus, bijvoorbeeld van het merk Kikkoman
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander (Ketoembar)
  • 1 theelepel kurkuma (gemalen Koenjit)
  • 1 theelepel gemalen gemberwortel (Djahé)
  • 1 theelepel gemalen Galangawortel (Laos)
  • Snuf zout en peper
  • Olijfolie om in te bakken

En zo maak je het:

  • Spoel de quinoa in een vergiet goed af onder de koude kraan en kook het volgens de instructie op de verpakking gaar. Laat het vervolgens goed uitdampen, zodat je een min of meer ‘droge korrel’ krijgt.
  • Roerbak de nasigroenten in een koekenpan of wokpan totdat ze (beet)gaar zijn. Omdat er bij ons kleine kinderen van mee moeten eten, roerbak ik de groenten bij ons meestal redelijk gaar.
  • Schep de groenten op een bord en bak daarna de in stukjes gesneden kipfilet in de koekenpan gaar.
  • Voeg daarna de groenten weer bij de kipfilet in de koekenpan en schep vervolgens de quinoa door het groenten-kipmengsel.
  • Voeg nu de sojasaus en de kruiden toe en schep goed door.
  • Voeg tot slot naar smaak nog wat zout en peper toe.

Kleed de nasi daarna naar behoefte nog verder aan: gebakken eitje, satésaus, kroepoek of atjar tjampoer; wat je er maar lekker bij vindt! Eet smakelijk!

 

Liefs, Femke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge