My fitness pal

my fitness palDe afgelopen weken heb ik mijn eetgedrag een beetje laten gaan en eerlijk gezegd voel ik me er niet goed bij. Het is niet bij de beesten af hoor, maar de scherpheid van “gezond en bewust” is er af. Heerlijke borrels met vriendinnen, etentjes van het werk en de makkelijkheid om iets op te halen thuis ligt makkelijk in het verschiet.

Thuis mopperde ik al een paar dagen dat het echt anders moest en dat we (mijn vriend en ik) nu echt even weer scherp moeten zijn in voeding. Ook ik heb een persoonlijk doel, maar als dit zo doorgaat dan is mijn doel nog lang niet in het zicht. Op een avond tipte mijn vriend op een appje die hij had gevonden in de app store waarin je online je voeding bij kunt houden. Hij gebruikt deze app voor het bewegen wat gelinkt is aan zijn smart watch. Zal deze app mijn scherpheid terug geven?

My fitness pal zo heet de app. Het is een app die powerd by Under Armour is, wat een eet en beweeg dagboek aanbiedt.

Je kunt in je app verschillende dingen in en toevoegen die bepalend zijn in jou leven. Denk hierbij aan wat voor werk je doet, je gewicht, je doel, herinneringen etc. Al deze informatie bepaald je calorie inname. Nu weet ik niet of deze getallen inderdaad bij jou lichaam horen, maar het klinkt redelijk reëel. Een tip van mijn kant: mocht je echt willen weten hoeveel calorieën echt goed bij je passen zou ik contact opnemen met Yentl. Zij kan je precies vertellen wat bij je past, en hoeveel je mag eten om jou doel te behalen.

my fitness pal

Wat ik zelf erg mooi vind aan deze app is dat het je bewust maakt van je eigen voedingsinname. Zo merkte ik dat ik ongemerkt toch meer voedingsstoffen binnen krijg dan dat ik eigenlijk wil. Mijn lunch was één grote caloriebom en mijn tussendoortjes idemdito. Ik gebruik deze app nu 39 dagen en ik  wordt er steeds bewuster van wat ik eet, hoeveel ik eet en hoeveel mijn lichaam nodig heeft. Ik schrik soms echt van voedingsstoffen hoeveel calorieën hierin zit verwerkt. Zoiets kleins en onschuldigs toch 428 calorieën. Nee dank je, dan kies ik wel voor iets anders.

My fitness pal heeft ervoor gezorgd dat het eten voor mij een spelletje is geworden. Dagelijks de lekkerste maaltijden uitkiezen, die rijk zijn aan vitamines en voldoende voedingsstoffen om gezond en bewust te leven. Ik heb er plezier ingekregen om te zoeken naar lekkere producten en gerechten.

Wat ik jullie mee wil geven is dat lekker eten een groot plezier kan zijn, wanneer je er bewust van bent. Af en toe een cheat day  is absoluut geen probleem maar pak de draad weer op. Ieder heeft een eigen doel, iedereen voelt zich prettig bij wat hij of zij eet wanneer dit ook daadwerkelijk bij je past. Jij bent de sleutel van je eigen successen en jij weet hoe je het moet aanpakken. Een app kan je hierbij al helpen. Wanneer je meer hulp nodig hebt, schakel dit dan in. Ook deze professionals hebben hun valkuilen maar zodra het een officiële gedragsverandering wordt heb jij zelf de touwtjes in handen.

Breng je eigen doelen weer in kaart, kijk welke route je wilt inslaan en sla deze in. Wacht niet meer tot morgen en begin vandaag! Succes!

Veel liefs,

Stefanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge