Mug cake met speculaas

Mug cake met speculaas Hoe ontbijt jij het liefste? Ik merk dat ik vaak dezelfde dingen kies, maar een beetje variatie is gezond en erg lekker!

Neem deze mug cake met speculaas: heerlijk! Voor een extra zoete bite heb ik er ook zachte appeltjes en rozijnen in gedaan. Allemaal lekkere ingrediënten met een gezonde basis: havermout.

Ingrediënten voor twee ovenschaaltjes:

  • 5 el havermout
  • 1 ei, geklopt
  • 1 banaan, geprakt
  • 1 speculaas in kleine stukjes (of schuddebuikjes)
  • 3 snufjes kaneel
  • 1 geschilde appel
  • 1 el honing
  • 1 el rozijnen

Hoe te bereiden:

  1. Vet de ovenschaaltjes in.
  2. Snijd de geschilde appel in kleine blokjes. Doe dit vervolgens in een pannetje, zet het op een laag vuurtje en voeg de kaneel en de rozijnen toe.
  3. Meng de havermout, het ei en de banaan goed door elkaar. Voeg hier vervolgens de appels aan toe als ze zacht geworden zijn.
  4. Doe daarna de speculaas erbij en doe de mix in de schaaltjes.
  5. Zet de twee cakejes vervolgens 3 minuten in de magnetron.

En… ontbijten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge