Mijn sportdip

Mijn sportdipOndanks het feit dat sporten voor mij ontspannend is en een echte uitlaatklep kan zijn, had ik de afgelopen periode toch behoorlijk last van een sportdip.

Ik kon mijn eigen advies niet opvolgen

Ik motiveer dagelijks mensen om in beweging te komen, een sport te vinden die ze leuk vinden en toch kon ik zelf even niet de motivatie vinden om mezelf in beweging te brengen. Nouja, bewegen lukte wel, maar echt sporten nauwelijks.

Als je kijkt naar de fases van gedragsverandering, is terugval een kenmerkend onderdeel waar we allemaal wel ‘last’ van kunnen krijgen. Vaak zien we dat dit gebeurt wanneer er iets in het leven speelt dat veel energie kost. Denk bijvoorbeeld aan een wisseling van baan, verhuizing of een relatiebreuk. Bij mij kwam het door mijn werkzaamheden.

Niets is zo, zoals het lijkt

Veel buitenstaanders die advies ontvangen van professionals denken dat het ons altijd makkelijk afgaat om gezond te eten, lekker te sporten en nee zeggen tegen verleidingen. Maar dat is niet altijd waar. Laat ik in dit geval even voor mezelf spreken: ik verloor door de ‘werkdruk’ mijn plezier in het sporten. En ondanks het feit dat ik weet hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen, kon ik mijzelf niet zo vaak naar de sportschool sleuren als ik voorheen deed.

Ik had twee opties

Ik kon vervolgens twee dingen doen:

1. Er heel erg van balen en teleurgesteld zijn in mezelf, of 2. Accepteren dat dit hoort bij het leven en mijn beweging meer gaan zoeken in wandelen en op de fiets van A naar B te gaan. Ik koos voor het laatste.

 

Meer ruimte in mijn hoofd

Toen ik weer wat meer ruimte in mijn hoofd had gevonden om te gaan sporten, heb ik een nieuwe uitdaging gezocht. Misschien heb je het voorbij zien komen: ik volg nu kickbokstrainingen bij een personal trainer. Doordat we werken met afspraken, is het voor mij geen optie om het af te zeggen. Ik doe het eerst gewoon één keer per week naast mijn twee andere bezoekjes aan de sportschool. En wanneer ik meer trainingen wil doen, is dat alleen maar mooi meegenomen.

Hoe ga jij met dit soort momenten om?

Liefs, Yentl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge