Mijn favoriete lunch

Mijn favoriete lunch

Lunchen met Yentl

De lunch, een heerlijk momentje om jezelf even terug te roepen van de werkzaamheden. Even stilstaan, bijkomen en genieten van de lunch. Ik heb het geluk dat ik veel dagen vanuit huis werk waardoor ik eigenlijk kan eten wat ik wil, omdat ik de mogelijkheid heb om het vers te bereiden.

En omdat ik vaak vroeg in de ochtend al gesport heb, is mijn lunch dan ook vaak wat uitgebreid (en soms veel).

Maar wat zijn nou mijn favo gerechten? Dat ga ik jou vertellen in deze korte blog.

Aangezien ik alle deelnemers van onze programma’s adviseer om gevarieerd te eten, volg ik dat advies zelf ook op 😉.

Hierbij vier van mijn favoriete lunch gerechten:

  • Gebakken ei (aan één kant gebakken) met een klein beetje rode pesto, kleine rode pepertjes, gesneden tomaten, en 30+ geraspte kaas verspreid over het ei. Dit heerlijkheidje leg ik vervolgens op een volkoren wrap. Dan zit er nog maar één ding op: GENIETEN!
  • Bakje kwark of Griekse yoghurt (mager) met daarbij maisrijstwafels met pindakaas. Dit is een favorietje wanneer ik meer op tijd sta of wanneer ik minder zin heb om iets te bereiden (want ja, ik ben ook wel eens lui 😉 ).
  • Couscoussalade met van alles en nog wat! Couscous is met bijna alles te combineren! Vooral in de zomermaanden vind ik het lekker om meer groente en fruit te eten tijdens de lunch en daar leent de couscous zich perfect voor. Vegetarisch of met vlees, het is ideaal.
  • Soep en dan wel zelfgemaakt. Dit neem ik vooral in de herfst/winterperiode in combinatie met een lekker broodje. Om te dippen of met beleg, bijvoorbeeld met cottage cheese, rosbief en rucola. Mijn favo soep is toch wel die van pompoen of zoete aardappel.

 

Ik zou het leuk vinden als je in de comments op de website vertelt wat jouw favoriete lunch is. Misschien breng je mij op smakelijke ideeën.

 

Liefs, Yentl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge