Mijn eerste negen maanden als zelfstandig ondernemer

Mijn eerste negen maanden als zelfstandig ondernemerOndernemer zijn, iets wat ik al jaren ambieerde. Werken met je hart, doen wat je leuk vindt en zelf de koers van het bedrijf bepalen. Kan het nog mooier? Ik dacht het niet. Maar, met dromen alleen kom je er niet. Tijdens mijn studie Sportgezondheid en Management heb ik daarom besloten om de Minor Sport Business Innovation te gaan volgen. Ook al was de Minor niet geheel zoals ik verwachtte, ik heb veel geleerd over ondernemen.

En dan is het zo ver. Je bent afgestudeerd. De druk van schoolt valt van je schouders, maar de druk van het werkende leven begint. Ik heb bijbaantjes sinds mijn veertiende. Vies van werken ben ik nooit geweest, maar het waren altijd BIJbaantjes. Ik deed dit enkele uren in de week en school stond altijd op nummer één . Gelukkig kon ik meteen na mijn studie bij verschillende werkgevers aan de slag en financieel kon ik me daardoor goed redden. Toch bleef het kriebelen, ondernemer zijn. Toen een sportschool waarbij ik werkzaam was, de deuren gingen sluiten, dacht ik: het is nu of nooit! Ik wist het zeker. Dit is de kans om de tijd te nemen om iets op te starten. Als Beweeg- en Leefstijladviseur wilde ik mijn eigen bedrijf beginnen.

In december 2014 is Be healthy, feel good! geboren. Jeetje, wat was ik trots toen ik gefeliciteerd werd bij de Kamer van Koophandel! De adrenaline schoot door mijn aderen. Toen ik enkele dagen later was bijgekomen van de ‘rush’, voelde ik ook wel wat angst. Is mijn plan wel goed? Maak ik wel de juiste keuzes? Heeft de opleiding mij genoeg tools aangereikt om mensen echt te helpen?

 If your dreams don’t scare you, they’re not big enough!

Mijn valkuil is dat ik ontzettend onzeker kan zijn. Ik twijfel heel snel aan mijn eigen kunnen. Maar door de jaren heen heb ik geleerd dat ik veel meer kan dan ik denk of mij ooit is verteld. Twijfel en soms wat onzeker zijn horen bij het ondernemerschap.

Inmiddels ben ik negen maanden onderweg. En ik vind het nog steeds fantastisch! Ik heb zoveel geleerd! Van zelf een website bouwen tot het invullen van mijn omzetbelasting. Alles, maar dan ook alles heb ik zelf gedaan, behalve het ontwerp van mijn logo. Mijn bedrijf heb ik gebouwd van mijn eigen spaargeld.

Mijn eerste negen maanden als zelfstandig ondernemer

Na een begeleidingstraject stuur ik mijn cliënten een evaluatieformulier zodat ik weet of ik op de juiste weg zit. Op het moment dat ik een evaluatieformulier terugkrijg van weer een tevreden cliënt, dan word ik zo verschrikkelijk blij! Echt mensen helpen, dat is wat ik altijd al wilde..

En verder.. Mijn volgers nemen toe op socialmediakanalen, mijn bedrijf krijgt meer bekendheid, mijn artikelen worden beter, het team van gastbloggers wordt groter en ik werk elke dag met mijn hart en met passie. De koers van het bedrijf verandert nog wel eens met een paar graden, maar mijn einddoel is nog in zicht. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel mensen mag helpen en dat mijn bedrijf blijft groeien. Ik heb er vertrouwen in!

Investeren in jezelf en je dromen, dat is the key to happiness!

Liefs, Yentl♥

2 reacties

  1. Interessant artikel. Als zelfstandig ondernemer is het vooral belangrijk om gewoon door te zetten. Alle begin is moeilijk en vooral als zelfstandige is het vaak niet altijd makkelijk het hoofd boven water te houden. Maar als je blijft doen waar je goed in bent komt alles uiteindelijk goed!

  2. Mooi verhaal Yentl. Je mag met reden heel erg trots zijn op JOUW bedrijf want het het is helemaal en alleen van jou en jij hebt het tot een succes gemaakt ! Ik blijf je met grote belangstelling volgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge