Mijn belangrijkste les in het hardlopen

Mijn belangrijkste les in het hardlopenInmiddels ben ik alweer 2 jaar aan het hardlopen en in deze tijd heb ik al heel wat meegemaakt als het gaat om hardlopen. Hoogtepunten, maar ook vele dieptepunten. Van deze momenten val ik, sta ik weer op en leer ik. Door deze momenten te delen hoop ik dat anderen van mijn fouten kunnen leren, zodat zij zo veel mogelijk hoogtepunten meemaken. Daarom: mijn belangrijkste les in het hardlopen.

Afremmen

Het is voor de mensen die niet lopen of sporten misschien raar voor te stellen: maar hardlopers willen graag hardlopen. Hardlopers moeten daarom eerder worden afgeremd dan worden gestimuleerd. Dit is ook mijn belangrijkste les geweest. Ik was net gestart en het ging zo lekker dat ik maar door bleef gaan. Fout natuurlijk, want als iets blessures veroorzaakt dan is het te snel en te veel willen. Je doet er beter aan om af en toe een training over te slaan dan dat je gewoon gaat trainen terwijl je je eigenlijk niet helemaal fit voelt. Belangrijk is dus om echt langzaam op te bouwen en niet meteen te veel willen. Uiteindelijk heb je daar op de lange termijn meer plezier van!

 

Vraag hulp

Een andere super belangrijke les die ik heb geleerd is om hulp te vragen. Er zijn zoveel lopers en ieder heeft al zijn eigen ervaringen. Het is natuurlijk heel erg makkelijk om je schoenen aan te doen en te gaan lopen. Vaak weten lopers alleen niet wat ze aan het doen zijn (net zoals ik), waardoor je eerder kans op blessures hebt (net zoals ik). Als je dan ook nog te snel en te veel wilt, is het helemaal verstandig om hulp van een andere loper of, nog beter, een trainer.

 

Als je wilt beginnen met hardlopen, dan zeg ik echt doen! Het is super leuk en echt genieten. Maar houd deze belangrijke les in gedachten en je zult mij later dankbaar zijn!

 

Groetjes,

 

Tamara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge