Maak je niet dik

maak je niet dikIk heb het boek ‘Maak je niet dik’ mogen lezen. Een boek opgesteld door arts William Cortvriendt. De heer Cortvriendt heeft uitgebreide ervaringen in medisch onderzoek, consultancy en communicatie. Hij is onder andere bekend van zijn besteller ‘Hoe word je 100?’.

In de 280 pagina’s van het boek wordt er afgerekend met onzinnige maar toch populaire diëten en gezondheidshypes die wij allemaal kennen en vaak klakkeloos volgen. Er wordt duidelijk uitgelegd wat de theorie is, welke verwarring daarbij ontstaat (en hoe deze weggenomen kan worden) en wat dan wél de juiste keuze is.

Gezien het onderwerp en de schrijver verwacht je misschien een moeilijk te lezen boek, maar niets is minder waar. Het boek is op zo een manier geschreven dat een ‘leek’ het ook goed kan begrijpen en de hoofdstukken zijn vrij kort. Daarentegen telt het boek wel 43 hoofdstukken.

Na elk hoofdstuk staat er een kleine samenvatting van de belangrijkste punten. Door deze korte herhaling blijft wat je gelezen hebt sneller hangen. Kun jij weer wat weetjes delen op verjaardagen ;).

Conclusie

Het geeft je inzicht en handvatten om artikelen over diëten of voeding anders te benaderen. Naar mijn mening is de heer Cortvriendt erin geslaagd om vrij lastige stof op een zeer begrijpelijke manier uit te leggen.

Mocht je interesse hebben in een gezonde levensstijl, dan raad ik je zeker aan om dit boek te lezen. “Maak je niet dik” is voor €18,95 te koop, onder andere bij Uitgeverij Lucht.

Liefs, Yentl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge