Maak gehakt van Blue Monday

Maak gehakt van Blue Monday

‘Blue monday’ of niet, met deze tips maak jij er een topdag van!

Blue Monday zou volgens deskundigen de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Dit zou komen doordat de feestdagen achter de rug zijn en de volgende vakantie nog lang niet in het zicht is. Daarnaast zijn veel van de goede voornemens niet gelukt en is het nog lang donker buiten.

Ervaar jij ook negatieve gevoelens of gedachten op deze dag? Ik help jou erdoorheen!

(Even voor de duidelijkheid, deze dag is niet te vergelijken met een depressie of iets dergelijks.)

 

Tips om gehakt te maken van Blue Monday:

  • Start de dag met een positieve gedachte. Waar ben jij dankbaar voor? Te veel om op te noemen? Mooi zo! Houd dit ook de rest van je dag in gedachten.
  • Maak van vanavond een leuke avond! Waarom zouden we alleen maar leuke dingen doen in het weekend, doe het vanavond al! Kook lekker uitgebreid of ga heerlijk uit eten!
  • Maak je huis extra sfeervol. Misschien moet je zo richting je werk, maar kijk dan al uit naar vanavond, wanneer je de verwarming lekker op temperatuur brengt en de kaarsjes aan doet.
  • Wees dankbaar voor de gezellige feestdagen die we hebben gehad. Tja, ze zijn voorbij, maar, wees dankbaar dat je ze mee hebt mogen maken!
  • Start de dag (of eindig) met een work-out. Ik hoef je vast niet te vertellen dat je het gelukshormoon endorfine aanmaakt wanneer je sport? Juist op die sombere dagen is dat van harte welkom!
  • Baal je van de mislukte goede voornemens? Geen stress! Gezonder-Nederland start in mei alweer met een nieuwe ronde van ons succesvolle leefstijlprogramma 😉
  • Kijk in je pauze lachwekkende filmpjes. Een slappe lach op z’n tijd is heerlijk! Grijp vandaag als excuus om extra veel te lachten.
  • En last but not least: stel je niet aan. Omdat een onderzoeker beweert dat wij vandaag in een deprimerende stemming zijn, zegt niet dat dit voor iedereen zo is. Doe gewoon lekker je ding en denk vandaag, maar ook alle andere dagen, aan de mooie dingen van het leven!

Je kunt dit, wees sterk! Wees HAPPY!

Liefs!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge