Luister naar jezelf

Luister naar jezelfMisschien herken je het. Er gebeurt iets en je denkt: ik wist het! Vertrouw jij op je intuïtie? En zo nee, waarom niet? Veel mensen vinden dit erg lastig. Vertrouwen we onszelf niet, of kennen we onszelf niet goed genoeg?

Luister naar jezelf en weet wie je bent

Om te kunnen en te durven luisteren naar jezelf is het belangrijk dat je jezelf goed kent. Leef jij je eigen leven, of (deels) dat van een ander? Ben jij geworden wie je wil zijn, of voldoe je aan verwachtingen om je heen? Analyseer eens bewust en denk eens na over de dingen die je de laatste tijd hebt gedaan of gezegd en beantwoord voor jezelf de volgende vragen:

  • Waar kwam de reactie vandaan?
  • Laat jij je tegenhouden door anderen?
  • Hoe word je beïnvloed door kritiek?
  • Ga je mee in de mening van anderen, of luister jij naar jezelf?
  • En ten slotte: welke stappen ga jij zetten om meer naar jezelf te luisteren?

Denk eens na over wat jij echt graag wilt in het leven.

Ga zitten met pen en papier en herontdek je wensen. Wat wil jij? Denk niet na over mogelijke beren op de weg. Fantaseer alsof alles mogelijk is. Durf groot te dromen, net zo groot zoals jij dat wilt!

De gekste en de meest onmogelijke wensen mag jij noteren.

Bedenk dan welke stappen jij zou moeten zetten om je wensen te verwezenlijken. En pas op, want ook hier verschijnen waarschijnlijk een heleboel beren. Ontwijk ze! ‘Waar een wil is, is een weg’ is het mooie gezegde. Begin bij het einddoel, neem dan stapjes terug en eindig waar jij nu staat.

Denk aan jezelf!

Veel mensen, voornamelijk vrouwen, nemen niet de tijd om eens echt aan zichzelf te denken. Ze beschouwen dit als egoïstisch. Maar, zorg jij er niet juist voor dat het gezin/huishouden blijft draaien, dat alles afkomt en op tijd voor elkaar is? Als jij niet voor jezelf zorgt, kun je dit dan alsnog bereiken én ook nog die leuke vrouw voor je partner zijn? En ben je niet een veel leukere moeder als je af en toe wat me-time inplant om op te laden?

Om goed te kunnen zijn voor anderen, moet je leren goed te zijn voor jezelf.

Verwacht niet dat morgen alles anders is, maar besef dat alles begint bij je bewustzijn. Kom erachter waardoor jouw hart sneller gaat kloppen en verwezenlijk dit! Hoe groot of hoe klein je droom ook is.

Ga jij nu beter naar jezelf luisteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge